Adana Valisi Dr. Süleyman Elban Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Elban mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahip olan muhtarlık müessesesi; devletimizin temsilcisi, milletimizin üzüntüsünde, sevincinde en yakın paydaşı ve en önemlisi demokrasimizin temel taşıdır.
Muhtarlık kurumu demokrasimizin en küçük mihenk taşı olmakla birlikte, milletimizin sesini ve vicdanını temsil eder. Ülkemizin en ücra köşesinden en merkezi noktasına kadar her mahallede halkımıza temas eden muhtarlarımız, bir yandan temsilcisi oldukları vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

"MUHTAR, DEVLET-MİLLET BÜTÜNLEŞMESİNE KATKI VERİYOR"

 Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir yere sahip olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında özveri ile görev yaparak devletimizin gören gözü, vatandaşlarımıza dokunan sıcak eli haline gelmiştir. 
Muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın kederlerine, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol üstlenen muhtarlarımız, vatandaşlarımıza en yakın idari birimdir.
Bu güzel şehirde; vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını tespit ederek, hizmet sunma hususunda emeğini esirgemeyen, bizlere mahallelerin gelişimi ve değişimi noktasında çözüm ortaklığı yapan muhtarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı ilimiz genelinde görev yapan tüm muhtarlarımız ile diyalog ve iş birliği içinde yürüteceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımıza kamu hizmeti sunumunda en büyük yardımcımız olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."