Ekonomi

Vatandaşın park isyanı

Abone Ol

Belediye görevlileri, aracını park edenlerden bir saate kadar 2 lira isteyecek. Bankadan para çekmek için aracını park etmek isteyen vatandaş bile 2 lira ödemek zorunda kalacak. Bir saatten fazla kalan araç ise 3 lira ödeyecek.

Vatandaşlar Adana genelinde hizmet veren otoparkların bile günlüğüne 3 lira aldığına dikkat çekiyor. Bir saat park edecek araçlardan 2 lira ücret alınacak olmasına iş yeri sahipleri de tepki gösteriyor.

Ahmet Yılmaz, ücretin çok fazla olduğunu, farklı şehirlerde 75 kuruş alındığını ifade etti.

Yılmaz, "Uygulama vatandaşı trafik cezasından kurtaracak ancak belediyenin cezasıyla karşı karşıya getirecek. Park eden bir araçtan 2 lira alınması çok yüksek. Esnaflar olarak işyeri önündeki araçlarımızdan ücret alınmamasını istiyoruz. Yarım saat aracını park eden vatandaştan 50 kuruş alınabilir." dedi.

Belediyelerin görevinin halkın mutlu etmek olduğunu vurgulayan Ömer Şahiner ise, "Maalesef uygulamalara baktığımızda vatandaşın mutlu olması değil sıkıntıya girmesi isteniyor. Vatandaş aracını park ederken trafik cezası yemekten korkuyordu, şimdi her kontak kapadığında 2 lira ödemek zorunda bırakılacak." diye konuştu.

Diğer taraftan Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki parkmetre ihalesi önce Büyükşehir Belediyesi İmar AŞ'ye verilirken, İmar AŞ'nin de ihaleyi yeni kurulduğu öğrenilen Aşama adlı bir şirkete verdiği öğrenildi.

Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da uygulaması yapılan parkmetrede 30 dakikalık ücetin bedeli K.Maraş'ta 75 kuruş, Hatay'da 1 lira iken Adana'da 2 lira alınması tepki çekiyor. Kayseri'de ise söz konusu uygulamadan elde edilen gelirler amatör spor kulüplerine bağışlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan'ın, caddelere tabelası konulan parkmetre uygulamasını ikinci bir emre kadar durdurduğu öğrenildi.

Parkmetre konulan caddelerde şimdilik vatandaştan ücret alınmayacak. Tabelada yazılan 2 lira ücret konusunda ise fiyat ayarlaması yapılacak.

Yetkililer, vatandaşların kimseye ödeme yapmamasını istedi.