Orhan Sümer, “Millî Eğitim Bakanlığı 2024 yeniden yönetici görevlendirme süresinde yine bir usulsüzlüğe imza atmıştır. Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde açıkça belirtilmesine rağmen "Bünyesinde tamamen kız öğrenci bulunan okullara kadın adaylar arasından müdür görevlendirilir." denmesine rağmen görevlendirme yapılırken kadın önceliğine dikkat etmemiştir. Bünyesinde kız öğrenci yurdu da bulunan kız meslek liselerinde erkek müdürleri görevlendirmiştir.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer Konuyu Meclis gündemine taşıdı
Adana'da üç tane okulda Kız Meslek Lisesi olmasına rağmen Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Havuzlubahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Seyhan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde erkek müdürler, kadın müdürlerin yerine göreve getirilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı başta Adana ve birçok ilde görülen bu usulsüz atamaları acilen değiştirmeli, mevzuata göre uygulama yapmalıdır.” Dedi

Yusuf Kanlı’dan Mesaj: “Türk gençliği 19 Mayıs Ruhuyla Ayaktadır!” Yusuf Kanlı’dan Mesaj: “Türk gençliği 19 Mayıs Ruhuyla Ayaktadır!”

SARAY İKTİDARI EĞİTİMİ İYİLEŞTİRME DEĞİL YANDAŞINA MAKAM AYARLAMA DERDİNDE
Orhan Sümer, “Türkiye tüm araştırmalara göre eğitim sıralamalarında Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kalıyor. Çocuklarımız dört işlem yaparken bile zorlanıyor. 22 senedir en çok değişiklik yapılan Bakanlık Milli Eğitim olurken, eğitim artık yaz boz tahtası haline gelmiş durumda. Saray iktidarı gençlerimizin durumunu görmesine rağmen eğitim kurumlarının kalitesini arttırmayı değil yandaşlarını torpilli makamlara yerleştirmenin derdinde. Hayatında bir gün bile öğretmenlik yapmayanların okul müdürü olduğunu AKP İktidarı ile görmüştük. Milli eğitimi gerçekten milli değerler çerçevesinde yeniden yapılandırmak zorundayız” Dedi

İKTİDAR EĞİTİMİN, ÖĞRETMENİN, ÖĞRENCİNİN, VELİNİN DERDİNİ DUYMUYOR

Orhan Sümer, “Eğitim politikaları baştan sona yanlış ilerliyor. Bir ara kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz diyenler artık ipin ucunu kaçırmış durumdalar. Bugün milyonlarca çocuk okula aç gidip beslenmesini yapamıyorsa bu çocukların eğitiminin sağlıklı olması zaten beklenemez. Saray İktidarı eğitimin her aşamasında yer alan insan faktörü olmadan politika yaratmaya çalışıyor. Yabancı uyruklu kişiler gerekli entegrasyon sağlanmadan okullara yerleştiriliyor. Okullarda düzen bozuluyor diye defalarca dile getirdik. 
Yabancı uyruklu bir öğrencinin Okul Müdürünü öldürmesi işlerin vahametini bir kez daha ortaya koymuştur.
Son olarak atanmayan öğretmen kalmayacak deniyordu. Yine yüz binlerce öğretmeni sistemin dışında bırakacak bir rakam açıklandı. İktidarın tüm politikalarında görüldüğü gibi eğitim politikası da baştan aşağıya çöküş yaşamaktadır.” Dedi.