Kamu kuruluşları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve kurumsal özel sektör firmalardan çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştayda konuşan Başkan Seçer ortak amacın Mersin’in geleceği olduğuna dikkat çekerek “Amacımız Mersin, Mersin'in geleceği, ekonomisi, gençliği ve yarınları” dedi.

“Kayıt dışılık almış başını gitmiş” Mersin’in nüfusu hızla artan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Seçer, nüfusunun resmi rakamlara göre 1 milyon 900 bin ancak fiiliyatta 2 milyon 600 bin olduğunu söyledi. Bu durumun işin hizmet ve yatırım boyutu olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Ama istihdamı, gençlerin geleceğini, toplumun geleceğini etkileyen de bir durumdur. Siz bana Mersin’de işsizlik oranı sağlık bir şekilde verebilir misiniz ya da istihdam oranını, işgücü oranını? Veremezsiniz, çünkü kayıt dışılık almış başını gitmiş. Bunlar realite” diye konuştu.

Küçük sanayide bulunan merdiven altı işletmelerde çok sayıda kayıt dışı çoğunlukla sığınmacı olan insanların çalıştırıldığını söyleyen Başkan Seçer, “Tarım alanlarına gidin bir kontrol edin, burada yaşadığı dahi kayıt altına alınmamış insanlardan oluştuğunu görürsünüz. Mersin bu ölçekte, bu gerçeklikte değerlendirilmeli. Biz de tabi ki kentin Belediye Başkanı olarak, hesabını halka veren bir yönetici olarak pür dikkat gerçekçi bir şekilde gerçekle yüzleşerek, yatırımlarımızı tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz” dedi.