MHP’li Yılmaz Meclis kürsüsüne çıkarak Adana’nın sorunlarını dile getirdi. Adana’nın dünü-bugünü hakkında geniş bir değerlendirme yapan Yılmaz hükümetin kenti ihmal etiğini vurguladı ve Başbakan’ın bizzat kendi ağzından Adanalılara veriği sözlerin takipçisi olacağını söyledi.

Yılmaz, konuşmasında öncelikleAdana metrosuyla ilgili sözler hatırlatarak,

 

“ Sayın Başbakan seçim öncesinde Adana Mitinginde, “Adanalı Karacaoğlan bu toprakları ne kadar sevdiyse, inanın bizler de bu toprakları o kadar seviyoruz” diyordu. Sayın Başbakanın seçimden önce verdiği sözleri kendi ifadesiyle hatırlatmak istiyorum;

“Metroyla ilgili müjdemle geliyorum. Şu anda Adana Büyükşehir Belediyesinin gelirinin %40’ı metro borcuna kesiliyor. Biz bundan dolayı metroyu Ulaştırma Bakanlığı’na devrediyoruz. Kısa sürede 1. etabı bitirip, ardından 8 kilometre uzunluğundaki Akıncılar-Üniversite hattına başlayacağız. Yılan hikayesine dönen metro sona eriyor. Adana’ya metroyu kavuşturuyoruz. Biz söz verirsek yaparız. Türkiye genelinde yaptığımız gibi.” Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN söylüyor bunları, kaç ay önce; 4 ay. Ulaştırma Bakanımıza soruyorum 4 ay içinde metronun borcunun devri ile ilgili tek adım atıldı mı

 

Başbakan’ın İstasyon meydanında,

Kültür Merkezini bitiriyoruz, Ziya Paşa Bulvarı ve Havaalanı Kavşağı için iki adet battı çıktı projelendirmiştik. Yani yer altı geçiş, bunları tamamlayacağız, bunu bitireceğiz, Hızlı tren projesi kapsamına alınacak ve 28 km Güney Kuşak Geçiş yolu ve demiryolu ağı yapılacak, 35 bin kişilik stadyum, 7500 kişilik kapalı spor salonu, 2500 kişilik olimpik yüzme havuzu içeren olimpik spor tesisi yapılacak, “Adana’ya 1320 yataklı bir şehir hastanesi kuruyoruz. Bu hastanenin bünyesinde 520 yataklı genel hastane, onkoloji hastanesi, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi, kadın doğum hastanesi, kalp ve damar cerrahisi hastanesi, adli psikiyatri hastanesi yer alacak. Yüreğir’de kuracağımız bu şehir hastanesinin yapımıyla ilgili sözleşmeyi önümüzde ay içerisinde imzalıyoruz. Ceyhan’ı da bir enerji havzası, bir enerji üssü haline getiriyoruz,” Şeklinle söz vermişti.

 

Yatırım için Hükümetin atması gereken adımlarda hiçbir ilerleme yok.

Adana her gün yoksulluk, işsizlik ve gerileyen bir ekonomiyle karşı karşıya.

Sayın Başbakan Adana ile ilgili cezanızı artık bitirin. Ve Adana’yı ajandanıza alın. Adana her yıl 50 bin niteliksiz göç alıp 50 bin nitelikli göç veren, hükümet tarafından kendi kaderine terk edilmiş bir il olmaktan kurtarın.

Biz muhalefet olarak verdiğiniz sözlerin takipçisi olacağız. Her platformda verdiğiniz bu sözleri hatırlatmaya devam edeceğim.

Adanın sosyo-ekonomik sorunlarından kurtulması için projeler önereceğiz ve Adana için her türlü katkıyı koymaya hazırız. Eleştiren bir mantıkla değil Adana için yapılan her iyi işi alkışlayan ve destekleyen bir anlayışla sürecin takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.

MHP milletvekili Seyfettin Yılaz Meclis kürsüsünden milletvekillerine ve ülke kamuoyuna şöyle seslendi:

Bir şehir düşünün. Plaka kodundaki sıralaması 01.

4000 yıldır adı aynı olan ve 10 bin yıldır nice medeniyete ev sahipliği yapmış,

İki nehir arasında dünyanın 539 bin hektarlık en bereketli ovalarından birine sahip,

46 kilometrelik bakir sahil şeridinde denize gidip aynı anda buzullar üzerinde yürüyebileceğiz turizm için potansiyeli olan bir şehir,

Bir zamanlar Beyaz altın denilen pamuğun başkenti olmuş,

Türkiye’nin ilk sanayi tesislerine ev sahipliği yapmış,

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana'da vücut bulmuştur.” diyerek ifade ettiği ve kendisine kurtuluş ışığını veren yer olarak gösterdiği yer Adana.

 

Bu geçmişin Adana’sı.

 

Birde bugünün Adanasına bakalım.

 

Bugün iktidarın ve Başbakanın ajandasından çıkardığı ve adeta baş belası gibi görerek cezalandırdığı bir kent Adana.

 

Nasıl mı? Bugünün Adana’sına ait birkaç veriyi paylaşmamız yeterli olacaktır.

 

2010 yılı verilerinde; işsizi en çok iller sıralamasında Şırnak'tan sonra ikinci sırada Adana vardı…

 

BDDK'nın 2011 yılı son verilerinde; İllere göre batık kredi kartları sıralamasında Adana Türkiye Şampiyonu...

Adana 208 milyon liralık kredi kartı batığı ile Türkiye'nin en çok kredi kartı borcu olan iller sıralamasında da birinci...

 

Yine verilere göre; Osmaniye'den sonra en az kamu yatırımı alan ikinci il Adana oldu... Kamu yatırımlarına göre; Ankara'da kişi başına 283 lira, Adana'da ise kişi başına 75 lira düşüyor.

Ekonomide 81 il içerisinde Adana 52. sırada yer alıyor.

Yaşanabilir iller sıralamasında daha önceki yıllarda 13. sıradayken, 2011 verilerine göre 55. sıraya geriledi...

 

Eğitimde durum yine içler acısı;

ÖSS'nin illere göre başarı listesinde Adana son yıllarda ilk 20'ye bile giremedi...

Ortaöğretime geçiş sisteminde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verilerine göre Adana 56. sıradaydı.

 

Daha başka ne söylenebilir ki.

 

Oysa Sayın Başbakan seçim öncesinde Adana Mitinginde, “Adanalı Karacaoğlan bu toprakları ne kadar sevdiyse, inanın bizler de bu toprakları o kadar seviyoruz” diyordu.

 

Bu nasıl sevgi Sayın Başbakan?

 

Devam ediyor Sayın Başbakan; “Adana, medeniyet şehridir, Adana, ticaret şehridir, sanayi şehridir. Adana Çukurova'nın fedakar çiftçisinin şehridir.” diyor. Evet öyleydi ancak siz cezalandırmadan önce, sizin iktidarınızdan önce.

 

Şimdi işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve çarpık kentleşme gibi sorunlarla anılan bir kent Adana.

 

Gençlik ve Spor Bakanınız Suat KILIÇ geçen hafta Adana’ya ziyaretinde şöyle diyor; “Sayın Başbakanımızın siyasetine yön veren temel felsefe; 'Aldanan da olmayacağız, aldatan da olmayacağız.’ Bu şu anlama geliyor; ne söz verildiyse bir fiil ve harfiyen yerine getirilecek” .

 

O zaman kabinenin tüm Bakanlarına sormak istiyorum. Sayın Başbakanın 04.06.2011 tarihinde Adana İstasyon Meydanında yaptığı mitingdeki verdiği sözlerden hangisi gerçekleşti? Bırakın gerçekleşmeyi hiçbiri projelendirildi mi?