Beraberinde MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Kadın Kolları İl Başkanı İnci Mahmat, MHP Seyhan Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Parlak ve Seyhan Belediye Meclis Üyeleri ile semt pazarına giren Yılmaz ve Çulhaoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştılar.

  Semt pazarında esnafların elini tek tek sıkan Yılmaz ve Çulhaoğlu, esnaf çay ocaklarında vatandaşlarla birlikte çay içtiler. Kahvehanelere de giren MHP Adayları, semt pazarında vatandaşlara pazar arabalarını kaç liraya doldurduklarını ve fiyatları sordular. Vatandaşlar ise fiyatların uçtuğunu, alış-verişlerini bütçelerine göre yapabildiklerini belirterek, “Ne olur kurtarın bizi bu hükümetten” diye yakardılar. Yılmaz, “Bize güç verin, destek verin, tek başımıza iktidara getirin ki tüm sorunlarınızı çözebilelim” dedi.

  Gezi sonunda bir açıklama yapan MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, “Bugün pazarda yaptığımız ziyaretlerde halk ile yakın temasımız oldu.  Gördüğümüz manzara şu, halkımız çok sıkıntılı olarak geçim kaygısı içerisinde. İşçi, memur, emekli ve öğrenci ile karşılaştık. Halkımızın geleceğe bakışı noktasında umutsuzluk gördük. Herkes halinden şikayetçi bir manzara çiziyordu genel manada. Bununla ilgili MHP’nin programını ve görüşlerimizi anlattık. Çok yoğun bir ilgi karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Alış veriş yapan vatandaşlarımız fiyatlardan çok yakınıyor. Gelirlerinin bu alış verişleri karşılamakta sıkıntı yaşattığını söylüyorlar. Şans oyunu oynatan yerlere girdiğimizde ise orada yoğun bir talep olduğunu görüyoruz. Halkımız umutlarını bir noktada şans oyunlarına bağlamış. Bunu da vatandaşlarımızı ülkemizin geleceğine bakışlarını olumsuz bir tablo olarak değerlendirebiliriz. İşte bu yoğun gezilerimiz devam edecek, onların bu sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz. 12 Haziran’dan sonra MHP’nin iktidarında bunlara çözüm bulacağımızı umut ediyoruz” dedi.

  MHP Adana Milletvekili Adayı M. Metanet Çulhaoğlu da, bu esnaf gezisi ziyaretinde halkla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve aynı zamanda da halkın sıkıntılarını da dinleyince onların bu üzüntüsünü yaşamış olduklarını söyledi. Çulhaoğlu, “Esnafımız satışların azlığından dertli. Gelirin düşmesinden, çoluk çocuğunun geçindiremeyeceklerinden dert yandılar. Alış-veriş yapanlar sıkıntılarını dile getirmekte olduklarının üzüntüsünü yaşadım. Biz MHP olarak onların bu sorunlarını programlarımızda belirttiğimiz gibi çözmek üzere iktidara talibiz. Ve insanlarımızın bu sıkıntılarını iktidarımızda gidereceğiz. MHP’ye büyük bir teveccüh var. Bu seçimde bize destek vereceklerini ifade ettiler. Gezdiğimiz yerlerde vatandaşlarımızın söylediği gibi bir teveccüh var ise biz Adana’da birinci partiyiz ve inşallah Adana’da 6,7, 8’e kadar milletvekili çıkartabilir umudu taşıyoruz” şeklinde konuştu.