Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Adana’nın geri kalmışlığının sebebi sadece iktidar ya da sadece yerel yönetimler değildir. Hem iktidar hem yerel yönetimlerdir. Adana, gerçek hizmeti Yeniden Refah iktidarında görecektir" dedi. Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal hem hükümeti hem de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaları sert sözlerle eleştirdi.
Adana’nın 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında her zaman görmezden gelindiğini ifade eden Baysal, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de kaldırım yenileme ve çevre düzenlemesi gibi basit hizmetlerle halkın gözünü boyamaya çalıştığını ama milletimizin artık bunlara inanmadığını söyledi.

Adana-15-Temmuz-Sehitler-Koprusu-Turk-Muhendisliginin-Gurur-Projelerinden
"İktidarın bu şehre verdiği hizmetler çevre illere verdikleri kıyaslanamayacak kadar azdır" diyen Baysal; "Adana’ya 20 yılda 20 eser bile kazandıramadılar. Başka şehirlerde bir yılda bitirdikleri hizmetleri Adana’da yıllarca tamamlayamadılar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün tamamı 1,5 yılda bitirilecek denildiği halde hükümet yarım olarak devraldığından bu yana neredeyse 3 yıl geçti ancak hala inşaat halinde. Bu şehrin milletvekilleri neden kendinden beklenen çalışmaları yapmıyorlar? Kendisinin ve ailesinin çıkarlarından önce bu şehirde yaşayan, vekili oldukları insanların çıkarlarını neden düşünmüyorlar?" diye sordu.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de vatandaşın sorununu çözmeye değil algılarını yönetmeye yönelik işler yaptığını vurgulayan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Kavşaklara çiçek dikmekle, bozuk olmayan kaldırımları yenileyerek milli serveti heba etmekle, yol ya da üstgeçit açmakla, köprü yapmakla belediyecilik olmaz. Pansuman tedbirlerle Adana’ya hizmet yapılmaz. Altyapısı yenilenememiş, trafik sorunu çözülmemiş, yaşam standartları yükseltilmemiş bir şehirde yaşamak bu kentin insanının hak ettiği şey değildir. Büyükşehir şehre katma değer sağlayacak, Adana’yı diğer illerden öne çıkaracak hizmetlere imza atmalıdır" ifadelerini kullandı.

Baysal açıklamalarını; "Milletimize bir söz veriyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin iktidarında milletvekillerimiz, "Önce Adana" diyerek çalışacaklar. Bu kenti hak ettiği yere taşıyacaklar. Yerel seçimlerde de kazandığımız tüm belediyelerde efsane Refah Belediyeciliği kavramını yeniden hayata geçireceğiz. Yaptık. Yine yaparız. Adana’ya sözde değil özde hizmeti biz vereceğiz. Bunların gerçekleşmesi için de milletimizden Yeniden Refah Partisi’ne destek olmalarını, oylarını Yeniden Refah’a vermelerini istiyoruz" sözleriyle tamamladı.