Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, dini tesis alanlarında temizlik çalışması yapıyor. Ancak "ibadethanelerde Temizlik Çalışması" adı altında yapılan çalışmalarda, cami ve mescid dışında bir yerde temizlik yapıldığına dair bilgi verilmiyor.

Belediyenin önceki "İbadethane Temizliği" haberlerinin çok büyük bölümünde sadece cami ve mescidlerden oluşan "İbadethane"lerin temizlendiği belirtiliyordu. 

Yüreğir Belediyesi yerel seçime çok kısa süre kala yine aynı ifadeyle sadece cami ve mescid temizliği yapılarak buna da "İbadethane temizliği" vurgusu yapması, içlerindeki duyguların dışa vurumu olarak yorumlandı.

12 Ocak 2024 Yüreğir Belediyesi Sosyal Medya Hesaplarından paylaşılan ibadethane temizlik paylaşımı... 

Yüreğir Bunu Hep Yapıyor! Cami Dışında İbadethane Yok Mu?

NEDEN CEMEVİ VE ZİYARETLER (MAKAM) TEMİZLİĞİ HABERLERDE GEÇMİYOR?

Yüreğir Belediyesi ısrarla Cemevi ve Ziyaretler (Makam) temizliğine dair bilgi aktarmıyor. Sadece "Cami  ve İbadethane Temzlik ekibi, Cami ve ibadethaneleri temizliyor" ibaresi geçiyor. Vatandaş ise merak ediyor. Acaba Yüreğir Belediyesi Cemevi ve Ziyaretleri temizlemiyor mu?

Temizliyor ise  neden ibadethane temizliği yapıldığı vurgulanan bültenlerdere sadece cami ve mescid temizliği vurgulanıyor ve fotoğrafları yer alıyor .  Yoksa Yüreğir Belediyesi, Laik Türkiye Cumhuriyetinde ibadethane konusunda ayrımcılık mı Yapıyor?

Adanahabermerkezi.com olarak daha önce benzer bültenlerde de konuya dikkat çekmiş, belediye basın yetkilileri aranarak "Cemevi ve Ziyaretlerin temizliğinin yapılmaması veya yapılmışsa da yazılmaması sehven mi yazılmamıştır" diye sormuş ve "Evet sehven (Yanlışlıkla) yazılmamış. Yoksa temizlik her ibadethanede yapılıyor" açıklaması yapılmıştı. Adanahabermerkezi.com da "iyi niyetli bir hata" olduğuna inanarak cadece cami ve mescid temizliğini içeren "İbadethane Temizliği" haberine, verilen bu bilgi eklemişti.

Yüreğir'de Cami ve Mescit'ler Temizlendi: Diğer İnanç Merkezleri? Haberini okumak için tıklayınız...

Ancak yeniden yapılan bu "İbadethane Temizliği" açıklamaları, bunun bir hatadan mı kaynaklandığı yoksa bilinçli yapılan bir açıklamamı konusunda Yüreğirlilere önemli bir bilgi vermiş oluyor...