Mülkiyeti Yüreğir Belediyesine ait olan 10 adet taşınmaz için 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile satışı yapılmak üzere ilan verildi. 

SEÇİME 4 AY KALA SATIŞ ETİK Mİ?

Daha önce satışa çıkan ancak alıcı çıkmadığı için yeniden ihaleye çıkılan taşınmazların satışındaki zamanlama dikkat çekiyor. Seçime sadece 4 ay kala satışın yenilenmesi etik açıdan sorgulanıyor. Zira 4 ay sonra yapılacak seçimde Başkan Fatih Mehmet Kocaispir yeniden seçilip seçilmeyeceği bilinmiyor. Ya da Mevcut Başkan Fatih Mehmet Kocaispir Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösteriilebilir. Bu ihtimal var. Bu muhtemel satış, Kocaispir'in yerine gelecek en iyi ihtimalle AK Partili bir ismin veya farklı bir partiden seçilecek bir ismin, ihaleye çıkan taşınmazlarla ilgili olasi bir planını bozmuş olacak.  

YOĞUNLUĞU OLAN TAŞINMAZLAR "MAHMUT ÇELİKCAN" MODELİYLE DEĞERLENDİRİLEBİLİRDİ

Ayrıca önceki Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bu gibi yoğunluğu olan yerlerle ilgili "yoğunluğu belediye olarak kullanıp", masraf için iş yapan firmalara daire verip geri kalan daireler veya işyerleri Belediye tarafından değerlendirebiliyor veya çok daha yüksek fiyata satılıyordu. Şimdi yoğunluklu olarak satışa çıkarılan taşınmazlar ile bir bakıma birilerine "yasal rant" sağlamış olacak. Özel kişi veya kuruluşlar daha çok kazanırken, muhtemel satış ile bu "yasal rant" Belediyeye sağlanmasının da önüne set çekilmiş oluyor. 

Yüreğir Belediyesinde “Borç” Skandalı: Ses Yok! Yüreğir Belediyesinde “Borç” Skandalı: Ses Yok!

Şimdi vatandaş, etik açıdan zamanlamaya dikkat çekiyor ve yoğunluklu olara satışa çıkacak taşınmazlardan daha az kazanç sağlanmasının sorumlularının sonraki adımını merakla bekliyor. 

İHALE BİLGİLERİNE ULAŞMAK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYABİLİRSİNİZ...