Yüreğir'de  "Kurban Kesim Yerleri" Açıklandı
Yüreğir'de "Kurban Kesim Yerleri" Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Adanahabermerkezi.com

Başkan Karalar mesajında, “Çerkes kardeşlerimizin 161 yıl önce yaşadığı zulmü bugün bir kez daha derin bir hüzünle anıyorum. Sürgün yollarında hayatını kaybeden ve vatanlarından koparılan tüm Çerkes kardeşlerimin acılarını paylaşıyorum,” ifadelerini kullandı.

Tarihe “Büyük Çerkes Sürgünü” olarak geçen olay, 21 Mayıs 1864 tarihinde Çarlık Rusyası tarafından gerçekleştirilen zorunlu göç nedeniyle yüz binlerce Çerkes’in anayurtlarından koparılmasına ve büyük bir kısmının sürgün yollarında hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Karalar’ın bu duyarlı mesajı, Adana’da ve Türkiye genelinde yaşayan Çerkes toplumu tarafından takdirle karşılandı. Başkan, barış, kardeşlik ve ortak hafıza vurgusu yaparak, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.