Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Başkan Karalar, Sheraton otelde gerçekleştirdiği 5 yıllık hizmet tanıtımı ve gelecek dönem yapmayı planladığı projeleri açıkladığı toplantıda, Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’i hedef aldı.

“4 BİN İŞÇİ” POLEMİĞİ

Başkan Karalar Cumhur ittifakı adayı Kocaispir’in “Büyükşehir’de işten çıkarıln 4 bin işçinin mağduriyetinin giderileceği” söylemini eleştirdi Başkan Karalar  “110 kardeşim suç işlediği için gönderildi. Toplamda  Bin 600 kişi işten çıkarıldı 4 bin kişi değil ! Bu arada içlerinden 50 kişi 100 kişi hak etmediği şekilde de gönderilmiş olabilir. Bunu da belirtiyorum. Ama ben belediye başkanıyım, herkesi tek tek tanıma şansım yok.  Büyükşehir adayı olan birinin kamuoyuna açıklama yaparken doğru bilgi alması gerekir ve doğru bilgi açıklaması gerekir” dedi.

İKİNCİ POLEMİK KONUSU KENTSEL DÖNÜŞÜM OLDU...

Başkan Karalar Sinanpaşa Kentsel dönüşüm projesi üzerinden de rakibi Kocaispir’i eleştirdi. Zeydan Karalar toplantıda şöyle konuştu:

 "Sinanpaşa’daki dönüşüm, TOKİ ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesidir. Bazen ilçe belediye başkanı arkadaşlar toplantı yapıp sanki kendi projeleri gibi anlatıyor, çok şaşırıyorum.  İlçe belediyesinin hiç bir katkısı yok !  Sadece o bölgede olduğu için TOKİ yetkilileri ‘Yüreğir Belediyesi ile de protokol imzalayalım’ dedi ‘olur’ dedik."  Şimdi Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Kocaispir'in ne yanıt vereceği merak ediliyor.

İLAN RERKLAMLARLA ŞOVLAR SİZİN, ADANA BİZİMDİR

Not: Adanahabermerkezi.com olarak Büyükşehir Belediyesinin önemli basın toplantılarında tüm basının ayrımsız davet edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Basın mensupları, bilgi paylaşımının yapıldığı "ÖNEMLİ" toplantılarda kendi değerlendirmesini yapar ve gerekirse soru sorar.  Büyükşehir Belediyesi bu özgürlüğü sağlamakla mükelleftir. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi  halkın parasıyla oluşturulan bütçe olmasına karşın istediğine ilan verir. Özgürdür.

Ancak; Adanahabermerkezi.com olarak Adana halkını yakından ilgilendiren bir toplantıya çağrılmayıp bize sansür uygulanmasını kabul etmiyoruz. Sansürcü Adana Büyükşehir Belediyesi kendine yakışanı  yapmıştır. Ve bu durumu halkın haber alma hakkına saygısızlık olarak görüyor ve bu sansürü uygulayanları kınıyoruz. 

Saygılarımızla...