30. Altın Koza Film Festivali ile ilgili organizasyon yetkililerinin haber bülteni gönderip yayın talebinde bulunup, basın toplantısı ile ilan desteği söz konusu olduğunda ayrımcılık yapmalarına gösterilen tepki yerel ve ulusal medyada geniş yer buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin “Altın Koza Film Festivali” için yapılan basın toplantısına yerel medyaya akreditasyon uygulamasına gösterilen tepkinin boyutu giderek artıyor.

GAZETECİLER ALKIŞLAYARAK MECLİSİ TERK ETTİ

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, yerel basını bölmenin, ayrım yapmanın kimsenin haddine olmadığını belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Gazetecilere "Medyada Etik ve Etik Denetimi" Anlatıldı Gazetecilere "Medyada Etik ve Etik Denetimi" Anlatıldı

"Türkiye’ye mal olmuş şehrimizin önemli festivalleri var. Kentimiz bunları kabul etmiş ama son günlerde daraltılmış festivaller kamuoyundan ciddi tepkiler alıyor. Adana Film Festivali ile ilgili yerel basınımızın akreditasyon konusunda ciddi tepkileri var.vedat gündoğan

Bir kentte yapılan etkinlikte o kentte yaşayanları mutlu değilse o etkinliğe tepki gösteriyorsa o festivalin ülkeye mal olmasının da bir anlamı yok. Festival için günlük, haftalık, 15 günlük, aylık gazeteler ile internet medyasına akreditasyon sınırlaması doğru değil. Kimse yerel basını bir dilenci gibi değerlendirmesin. Yerel basın bir dilenci değil. Yerel basınımız Altınkoza Film Festivalinden gerekli ilgi ve desteği görmezse önümüzdeki ay festivalde kime ne ödenmiş, yerel basın neden dışarı atılmışın cevabını da hep beraber paylaşacağız. Yerel basını o küçücük miktarlarla ve akreditasyon sınırlaması ile terbiye etmeye kalkmayalım. Adana Film Festivali yerel basını, sokaktaki insanı ile birlikte hepimizin, engeli kaldıralım.”
AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan’ın Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde yerel medyaya yapılan haksızlığı dile getirdiği konuşmanın ardından gazeteciler Büyükşehir Belediyesi yetkililerini alkışlı protestoda bulunarak meclis salonunu terk ettiler.