Başkan Karalar'ın halkın parasıyla oluşan Belediye bütçesinden yerel basına istediğine ilan verip istemediğini yok sayan uygulamasına, yerel medya organları saygı duyarken, seçim öncesi Halk TV'ye çıkması Parasıyla Tanıtım mı? düşüncesiyle tepki çekti.

Daha önce yaygın medyaya aktardığı büyük paralar Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılan Başkan Karalar'ın Halk TV'ye beleşe mi, yoksa parayla mı çıktığı henüz bilinmiyor?

Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

"TANITIM YAYINLARI ÜCRETSİZ OLAMAZ"

25 Yıl yerel ve yaygın televizyonlarda çalışan ve yöneticilik yapan Adanahabermerkezi.com editörü Murat Berhun'a göre seçime 60 gün kala hiç bir yayın kuruluşu ücretsiz bir belediye başkanını canlı yayına çıkarmaz. Berhun'a göre, proje anlatan Karalar'ın tanıtım yaptığı, bu nedenle Halk TV'ye büyük paralar verildiğini belirtiyor. Berhun, "Halk TV'ye sadece bir yayın için verilecek parayla Adana Medyasının tümüne ilan verilir" diyerek çifte standardı eleştirdi. 

YEREL BASINA TOPLANTIYA ÇAĞIRMAMA SANSÜRÜNE SON VERİN!

Adanahabermerkezi.com olarak Adanalının parasını akreditasyon uyguladığı yerel basın yerine İstanbul basınına aktaran Başkan Karalar'ın yaptığını doğru bulmadığımızı belirtiyor, ilan reklam konusunda özgür olsa da büyük paraları İstanbul medyasına akıtmasını eleştiriyoruz. Ve Yayına çıkmak için bin kilometre yol giden ve büyük paralar ödeyen Başkan Karalar'ın ücretsiz ayağına kadar gelen yerel medyaya uyguladığı toplantıya çağırmama sansürünü sonlandırmaya davet ediyoruz.