Altın Koza Film Festivali için Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına ulusal ve yerel günlük gazeteleri davet ederek, diğer gazeteler ile internet medyasını YOK saymaları tepki gördü.
Yerel Medya Güç Birliği Platformu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 30. Altın Koza Film Festivali ile ilgili organizasyon yetkililerinin haber bülteni gönderip yayın talebinde bulunduğunu, ancak basın toplantısı ile ilan desteği söz konusu olduğunda ayrımcılık yapıldığı kaydedildi.

Cafer Esendemir “Çözümün Bir Parçası Olabilirsiniz” Cafer Esendemir “Çözümün Bir Parçası Olabilirsiniz”

Yerel Medya Güç Birliği Platformu tarafından yapılan açıklamada,

"Basın toplantısına ulusal ve yerel günlük gazeteleri davet ederek, diğer gazeteler ile internet medyasının YOK sayılması asla kabul edilemez. Gazeteleri günlük ve haftalık diye ayırmak son derece çirkin yaklaşımdır.
Platform yönetimi olarak karar aldık. Basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapan, yerel medyayı 2’ye ayıran Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bültenler dikkate alınmayarak yayınlanmayacaktır. Kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi yerel medya kuruluşlarını kullanmak hiç kimsenin haddi değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin ayrımcı davranışlardan uzak olması ve basına eşit mesafede olması gerekmektedir. Platform üyelerimizin hakları teslim edilinceye kadar Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen Altın Koza Film Festivali bültenlerine yer verilmeyecektir" denildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yaptıkları bu ayrımcılığa son vererek, bundan sonra yerel medyaya eşit davranmaları tek temennimiz."