2019 ile 2024 Ocak ayı dönemine kadar olan dönemi kıyaslayarak değerlendirme yapmak isteyen CHP Yüreğir Belediyesi Meclis üyesi Muhammet Erginkara, yazılı sorusuna hala yanıt alamadı.

Gazze'de İliç'te "Acı" Var, Akay ve Çetin'den Konser-Eğlence Var! Gazze'de İliç'te "Acı" Var, Akay ve Çetin'den Konser-Eğlence Var!

Halk için harcanması gereken mali kaynağın sağlıklı değerlendirilip değerlendirilmediğini sorgulayan Erginkara, bu nedenle kanunun kendisine sağladığı hakka dayanarak Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden “Yüreğir Belediyesi 2019 Borç – Nakit Varlığı ile 2024 Ocak Borç – Nakit Varlığını” sordu.

Yüreğir Belediyesinde “Borç Ne Kadar?” Sorusu Yanıtsız!

Ancak şu ana kadar sorulara yanıt gelmedi. Seçime gidileceği için ivedi yanıt isteyen CHP Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Erginkara yeniden hatırlatma yapmasının ardından Başkan yardımcısı Murat Bilal imzalı yanıt geldi. Yanıtta “İlgi sayılı dilekçe ile istemiş olduğunuz bilgi ve belgeler ilgili Denetim Komisyonlarınca değerlendirilmiş olup, 2023 yılı harcamaları ise halen çalışmakta olan Denetim Komisyonunca incelenmektedir. Bilgilerinizi edinilmesini rica ederim.” İfadeleri yer aldı.

Yüreğir Belediyesinde “Borç Ne Kadar?” Sorusu Yanıtsız!

Seçime kısa süre kala biten yılın borç ve nakit varlığının resmi olarak açıklanmamış olması ise tartışmalara neden oldu. Şimdi Yüreğir Belediyesinin 2019-2024 Ocak ayı borç ve nakit varlığının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Yüreğir Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Muhammet Erginkara ise halk için harcanması gereken paraların kamu yararına harcanıp harcanmamış olmasını denetlemek üzere talep ettiği bilgilerin kısa süre içinde kendilerine verilmesini istiyor.