Adana Demirspor'un Süper lige direk çıkma konusunda büyük avantaj elde etmesi üzerine bazı çevreler aslı astarı olmayan iftira niteliğinde söylemlerde bulundu.

Özellikle Tuzlaspor maçı ile ilgili Samsunspor başkanı, yöneticileri ve hocasının Adana Demirspor'a "Şike" gibi ağır suçlamalarda bulunması taraftarı adeta çileden çıkardı.

Adana Demirspor son haftalarda, Süper ligi hedefleyen ve iddialı kkadeo kuran Altınordu'yu,İzmir'de 1 -0, Adana Demirspor'a iftira atan Samsunspor'u Samsunda 2-0 ve ogün için lider olan Giresunspor'u 3-0 yendi. 

Kaliteli futbolcularda kurulu kadrosu ile Samet Aybaba gibi tecrübeli bir hocanın uyumu  Adana Demirspor'u başarıya götürdü. Kaldı ki, Samet Aybaba'nın gelmesiyle 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Adana Demirspor giderek artan performansıyla Altınordu, Sansunspor ve Giresunspor'u rahat yenmiştir. 

Daha önce kendi futbolcularını da eleştiren Samsunspor yönetimi, iyi oyun sonrasında Adana Demirspor'a kendi sahalarında 2-0 gibi net bir skorla yenildiğini hatırlatırız. Süper lige çıkma umuduyla iddialı transferler yapan, buna göre bütçe oluşturan Samsunspor yönetimi kendinden bütçe ve futbolcu kariyeri olarakta daha düşük olan Tuzlaspor'a karşı Adana Demirspor'a yenilmesine bahane üretmesi en hafif deyiminle ayıptır, Samsunspor'un vefalı taraftarına yazıktır.

Samsunspor yönetimi başarısızlığını örtmek için önce kendi futbolcularını eleştirmiş sonra da büyük Adana Demirspor camiasına karşı iftira atma yoluna gitmiştir. Ancak bilinmelidir ki, Samsunspor yönetimi, taraftarını yanlış yönlendirmiş, camiasına zarar verecek duruma düşmüştür. Adana Demirspor taraftarı ve camiası, Samsunspor'un 1989 yılında yaşadığı talihsiz trafikj kazası sonrasında Samsunspor camiasının yanında olarak Futbolun sadece futbol olmadığını o günde göstermiştir.

İşin aslı açık ve nettir.

Açık puan farkıyla önde olan Samsunspor'un önlenemez şekilde performansı düşmüş, sonrasında geri kalmıştır.  Adana Demirspor ise yükselen performansıyla 10 maç kaybetmeyerek, üst sıralara çıkmıştır. Adana Demirspor ile "Şike" sözcüğünü birarada kullananlar önce kendilerine bakmalı "Çok öndeyken neden geriye düştük. Acaba..." demesi gerekmektedir. 

Unutulmamalıdır ki kirli camdan dünyaya bakanlar her kesi kirli görür. 

Başkasına kirli demeden önce kendi camınızı silin sonra açıklamalarda bulunun. Bu açıklamaların sadece Samsunspor yönetimini bağladığını düşünüyor, Adana Demirspor taraftarının, halkın desteğini arkasına alan tüm kulüplerin taraftarıyla aynı maçı izlemekten rahatsız olmayacağını düşünüyoruz

Adana Demirspor'un iyi ve kötü günlerlerle dolu 26 yıldır sürdürdüğü Süper lige çıkma mücadelesinde hedefe bu kadar yaklaşmışken oluşturulan algının iyi niyetli olmadığını değerlendiriyoruz.

Ancak güneş balçıkla sıvanmaz.

Ve Adana Demirspor için o sene bu senedir.