İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Birlik Başkan Kazım Barışık, sabahın erken saatlerinden itibaren İstasyon Meydanı, Sular Mevkii'nde ellerinde çiçek, bayrak ve üzerinde Atatürk portresi bulunan güllerle süslenmiş dev pankartlarla heyecan içerisinde yerlerini alan ESOB Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile  Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Birliğe bağlı çok sayıda esnaf odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri, esnaflar ve oda genel sekreterleri ile ESOB personelini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.  

Valilik’te kutlamaları kabul eden Adana Valisi Mustafa Büyük’ün alana gelip, protokolü selamlamasından sonra törenler başladı. Vali Büyük, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri araçla tören alanını dolaşarak vatandaşlar ile yoğun katılımla alanda bulunan Birlik Başkan Barışık önderliğindeki esnafları da selamlayarak bayramlarını kutlarken, coşku dolu alkışlarına da tebessümle karşılık verdiler.

Vatandaşlar, esnaf ve sanatkârların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Büyük, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü bayramını kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin ilanına karar veren TBMM’nin tüm mensupları, bütün şehitlerimiz, gazilerimiz, isimli ve isimsiz tüm kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek, “Cumhuriyet, milletimizin bağımıszlık ve hürriyetinden aslataviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmazları başardığımızın kanıtıdır”dedi.

Öğrencilerin şiir ve komposizyon okuduğu, Büyükşehir Belediyesi  halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende,  çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere Vali Büyük, tarafından ödülleri verilerek birlikte fotoğraf da çektirildi. 

Tören geçişinde ise büyük heyecan vardı. Bandolar eşliğinde gerçekleştirilen geçiş töreninde birçok sivil toplum kuruluşu gibi Adana ESOB Yönetim Kurulu  Başkanı Kazım Barışık ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf odası başkanları, esnaflar ve oda genel sekreterleri ve ESOB personeli de ellerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Kutlarız” yazılı dev afiş ve Atatürk posterliAdana ESOB pankartı ve bayraklarla coşku içerisinde ve heyecanla yürürken, protokoldan ve vatandaşlardan alkış aldılar, takdir gördüler. 

Birlik Başkanı Barışık da, törene katılan tüm yönetim kurulu üyeleri, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,genel sekreterleri ile personel ve  vatandaşlara Cumhuriyetimize ve bayrağımıza sahip çıkmak adına işlerini, güçlerini bırakarak gösterdikleri yoğun katılım ve zahmetten dolayı teşekkür etti.