Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1439. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kapsamında, çeşitli etkinlik ve kutlamalar yapılacağını bildiren; Vali Yardımcısı Nurettin Güven, Adana İl Müftüsü İsmail Canpolat, emekli Müftü Mehmet Barış ile Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım’dan oluşan Komite üyeleri, ana etkinliğin ise tüm vatandaşların katılımına açık olarak 16 Nisan 2010 tarihinde 5 Ocak Stadyumu’nda düzenleneceğini söylediler.
 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında da bilgi veren Komite üyeleri şu düşünceleri dile getirdiler:
 “Kutlu Doğum Haftası; Hazreti Peygamberi ve O’nun insanlığa sunduğu değerleri, İslam’ın mesajlarını gerçek bilgiler ışığında, vatandaşlarımıza daha etkili ve yaygın bir şekilde anlatmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1994 yılından itibaren Peygamberimizin Miladi doğum günü olan 20 Nisan tarihi esas alınarak düzenlenmeye başlanmıştır. Kutlu Doğum etkinlikleri günümüzde tüm vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılanmaktadır. Yüzyıllardır görülmüştür ki; Türk Milleti inançlıdır, hoşgörülüdür, dinî inançlarını bir kavga konusu olarak değil, barış ve huzur kaynağı olarak görmektedir. Biz de örnek insan Hz. Muhammed’in evrensel prensiplerini ve insanlığa getirdiği yüce değerleri, günümüz şartlarını da dikkate alarak insanlığa ulaştırmak amacıyla düzenlenen bu etkinliklere Adana olarak bir katkı sunabilme gayretindeyiz” dediler.
 Ziyaret sırasında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, Türk milletinin böylesine anlamlı ve güzel organizasyonlara milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması bakımından da ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Baş, “Adana Ticaret Odası olarak böylesine anlamlı organizasyonların içerisinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.