2011 yerel seçimini kazanan Aytaç Durak, ardı ardına itirazlarla görevine başlatılmamıştı. Oylar sayıldı, sayıldı, bir daha sayıldı.  Sonuç Aytaç Durak Bin 500 oyla farkla Başkan seçildi. 

Ancak itirazlar sonucu değiştirmeyince ilerleyen süreçte Aytaç Durak hakkında yolsuzluk iddiaları dillendirildi. 28 Mart 2010 da kazandığı seçimin birinci yılında Aytaç Durak ortaya atılan yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alındı.

Durak, o zamanlar "Yine her zamanki iftiralarla karşı karşıyayım. Hukuk üstün gelecektir.e67 Birkaç gün sonra yeniden koltuğa oturacağım, şüpheniz olmasın" diye konuşmuştu.

Soruşturma kapsamında Aytaç Durak’ın evinde,  Büyükşehir Belediye binasında ve Adana Demirspor Tesisleri’nde arama yapılmış ve Barış Manço kasetleri bile tutanak altına alınmıştı.

O gün

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Aytaç Durak'ın "organize biçimde tertiplere giriştiğini" izah etmişti.

Yıllar sonra Vatandaşın “Bahçeli sahip çıksaydı hükümet seni görevden alamazdı" sözünü diyecek olan Aytaç Durak’ın bağlı olduğu Partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  beklentisinin aksine  “Aklan Gel” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Bahçeli’ye göre “Görevden Alma” konusunda daha yumuşak bir açıklama yapmıştı. Baykal,  “Aytaç Durak görevinden alınmış, yargılanacak. Güzel de sen Aytaç Durak'ı görevden alıyorsun da RTÜK eski Başkanı Zahit Akman'ı niye görevinden almıyorsun? “ diye açıklama yaptı. Yani Zahit Akman da görevden alınsa sorun kalmayacaktı!

Aytaç Durak yalnız bırakılınca 4 yıl boyunca,  2 şer aylık uzatmalarla görev yapamadı. 86 Müfettiş suç unsuru aradı, bulamadı. Hatta Aytaç Durak bu iddialar nedeniyle hapse girdiği konuda da aklanmıştı.

Aytaç Durak sonunda Hüseyin Sözlü’nün kazandığı 30 Marttaki Yerel seçimin hemen ardından göreve iade edildi. Aytaç Durak 28 Mart 2010’da görevden alınırken, 2014 yerel seçim bittikten hemen sonra 1 Nisan 2021’te göreve iade edildi.

Yapılan tüm suçlamalardan beraat eden Aytaç Durak aklanmıştı. Ama halkın iradesi 4 yıl boyunca karalanmıştı.

Şimdi İstanbul’a bakıyoruz. 

Duruşu, kişiliği ve Hizmetleriyle halkın takdirini kazanan, tanındıkça sevilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na karşı “Aytaç Durak” taktiği uygulanıyor.

Ekrem İmamoğlu da seçimi kazanmış,  itirazlar sonucu seçim iptal ettirilmişti.  Tekrar yapılan seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu için “Topal Ördek” örneği verilerek çalışmaları sınırlandırılmış ve sudan bahanelerle siyaset yasağı getirilmek isteniyor.

Ekrem İmamoğlu pratik zekâsıyla hemen halkın desteğini herkese gösterdi.

CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere çok sayıda parti, Başkan İmamoğlu’na tam destek verdi. Kamuoyunda “Asla Yalnız Yürümeyeceksin!” söylemleri üst seviyeye yükseldi. Yapılan ortak miting ise siyasi olarak ciddi derece etkili oldu.

Yani;

Daha önce dillendirilen “Biz bu filmi görmüştük” söylemi, İmamoğlu’nun akılcı manevrasıyla “Acaba bu film nasıl bitecek?”söylemine dönüştü.

Suçsuz olduğu halde yalnız bırakılan bir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan “Siyasi Rakip” olarak görüldüğü için “Siyasi Yasak” getirilmek istenen bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na…

Bu Değişim Ne Getirir?

Ya da Şöyle Soralım.

Acaba Bu filmin Sonu Nasıl Bitecek?