Av. Küçük, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Yaşanan bu kadar vahim ve üzücü olay karşısında verilen bu tahliye kararlarının vicdanları bir kez daha kanattığını bildirdi. Av. Küçük, “Henüz olay tazeliğini korurken, iddianamesi bile hazırlanmamış ve dava açılmamışken; sorumluluk sahibi olanların en ağır bir şekilde ceza alacaklarını umutla beklerken bu kararın alınmış olması adalet duygusunu bir kez daha zedelemiştir. Kararın Pazar günü alınmış olması da ayrıca manidardır” diye konuştu.
 
Adana Barosu olarak Çocuk Hakları Komisyonumuz konuyu yakından takip ettiğini belirten Av. Küçük, “Karara itiraz ederek, tahliye edilenlerin tutukluluk halinin devamını isteyeceğiz. Devletin dağ köylerinde yaşayan ekonomik imkansızlıklar içerisindeki yurttaşına ve sonların çocuklarına sahip çıkmayarak, cemaatlerin eline bırakması, Aladağ yangın faciasında da çocukların Süleymancılar olarak bilinen cemaatin yurtlarına teslim edilmesi, yaşanan facia sonrası verilen tahliye kararları devletin yurttaşını bir kez daha sahipsiz bıraktığının göstergesidir.” dedi.
 
Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı 29 Kasım’daki yurt yangınıyla ilgili olarak kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, müdür yardımcısı İsmail Uğur ile Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklanmıştı. 
 
4 Aralık’ta tutuklanan şüphelilerle ilgili olarak Aladağ Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılan tahliye talebi ne yazık ki kabul edildi. Mahkeme, 22 Ocak’ta Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç’ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.