Adana’da çalıştıkları çiftlikte şakalaşırken 17 yaşındaki arkadaşı Muhammed Mustafa Yılmaz'ı av tüfeği ile öldürdüğü iddia edilen 14 yaşındaki Y.U., ağırlıştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Katil zanlısı çocuk, "Bana bombacı diyerek şaka yapıyordu. Tüfekle ben de şaka yaparken, tüfek kazayla patladı" diyerek tahliyesini istedi.

Sarıçam İlçesi Ünlüce köyü Devetaş mevkiide bulunan küçükbaş hayvan çiftliğinde 14 Haziran'da çalışan Y.U., koyun sağan arkadaşı Muhammet Mustafa Yılmaz'ı yaptıkları şaka sonucu tüfekle öldürdü.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Tutuklanan arkadaş katili çocuk Y.U. hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada hakim karşısına çıktı. Ortaokul öncesi Y.U., arkadaşını isteyerek öldürmediğini, olayın kazayla olduğunu belirterek cinayet anını şöyle anlattı:

'ŞAKAYLA OLDU'

"Koyunları yemlendirmeye götürüp geldim. Hayvanların yanındaki arkadaşım Muhammed ile şakalaşmaya başladık. Bana 'bombacı' gibi laflarla şaka yaptı. Taş atar gibi yaptı, ama atmadı. Ben de ona şaka yapıp korkutmak için dayıma ait tüfeği aldım. Tüfeği Muhammed'e gösterdim. Yanımızdaki Halil'e de tüfeğin boş olduğunu kaş göz işaretiyle söyledim. Muhammed'i hedef alma, 'eller yukarı seni öldüreceğim' gibi sözler söylemedim. Aramızda 4.5 metre vardı. Tüfeği havaya doğrultup sıktım, ateş almadı. İkinci seferde kırma kolunu çekince anlamadığım şekilde patladı. Çıkan mermi kafasına isabet etti. Olay kazadan ibarettir. Bilerek ve isteyerek Muhammed'i hedef almadım. Şaka amaçlı hareket etmiştim. Ama sonuç buralara geldi. "

TAHLİYE İSTEDİ

Y.U. savunmasının ardından, "Bilerek ve isteyerek yapmadım" diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı çocuğun tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ