Bari Kendi Hakkınızı Korusaydınız!

Adana Büyükşehir Belediyesi son yılların en büyük potunu “Son Basın Açıklamasıyla” kırdı.

Açıklamada; Şehir hastanesi önünde durak yapılmamış olmasını haklı veya haksız eleştirenlere tepki gösterilirken “Amaçları objektif habercilik olmayan, sadece sallamak isteyenlere duyurulur.” ibaresi kullanılması tepki çekti.

Hâlbuki;

O bölgeye küçük bir afiş ile “Bölgedeki çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz (basına yollanan foto da eklenerek) modern otobüs durağımız hızla tamamlanacaktır” bilgisi paylaşılsa sorun kalmayacak. Kimse eleştiremeyecek.

Kaldı ki;

Türkiye’de çok sayıda belediye, “hizmeti görünsün” diye inşaatının halini bile halkın gözünün içine sokar. Büyükşehir belediyesi de hastanelere giden binlerce kişinin göreceği yere afiş yaptırsaydı tanıtımın kralını yapardı! Vatandaş da öğrenir belediye için güzel bir propaganda olurdu.

Ama yapmayı unutmuşlar!

Unutmuşlar diyorum zira İstanbul merkezli medyaya, yerel basına akredite uygulayarak tasarruf ettikleri paraları bile aktarıp tanıtım yapan Adana Büyükşehir Belediyesinin ilgilileri inanın bu fırsatı da kaçırmazdı!

Eee korkup, Başkan Karalar’a “Başkanım biz unuttuk, Aklımızdan gitmiş” diyemedikleri için “Bakın kötü gazeteciler olayı nasıl abartıyor? Bunlar objektif gazeteci değil. Bunlar sallamak istiyor” diyorlar!

Akredite edilen gazeteciler dışındaki yerel ve yaygın tüm medya mecralarına ilan-reklam adı altında para akıtan Adana Büyükşehir Belediyesinin basından sorumlu ilgililer, net; haksızlık yapmıştır.

İsim isim bu olayı "haksızlık yaparak" yazan gazete veya gazetecileri, içerikleriyle açıklamalıdır. MHP il Başkanı Yusuf Kanlı’nın bültenini yayınlayan gazeteciler mi, olayı farklı boyuta taşımış gazeteciler mi “Sallamak isteyenler” olmuştur?

Adanahabermrk.com olarak bu eksik kalmış söylemi reddediyoruz.

Biz kişi, kurum veya kuruluşların haber değeri taşıyan bülten veya söylemlerini habere taşırız.

10 bilir 1 yazarız.

Rahatız…

Adana Büyükşehir Belediyesi Basının bu hassasiyeti şova yöneliktir.

Çünkü

ADANAHABERMRK.COM HASSAS İKEN BÜYÜKŞEHİR BASIN HİSSİZDİ!

Çok değil seçim öncesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün açılışı yapılırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "2019'dan önce CHP'li Belediye tarafından başlanan ve durdurulan Köprüyü aldık tamamladık" ifadelerini kullanmıştı.

Adanahabermrk.com olarak o gün, doğru olmayan bu söylemi düzeltmek adına yaşanan süreci tek tek aktararak tepkimizi ortaya koyduk. Köprünün Hüseyin sözlü döneminde temelinin atıldığını AK Parti ile MHP arasında yaşanan tartışmaları hatırlatıp doğrusunu yazdık.

15-temmuz-sehitler-koprusu-ne

Adana Büyükşehir Belediyesi bize Akredite uyguluyor” demeden gazetecilik temel ilkeleri doğrultusunda gerçekleri yazdık.

O gün ağzını açamayan, kendi hakkını bile etkin şekilde, sesini yükselterek savunamayan Adana Büyükşehir Belediyesi Basın bürosu ilgilileri, bugün isim dahi veremeden gazetecileri suçlayabiliyor.

Tamam bildiğinizi okuyun!

Tamam akredite uygulayın!

Tamam canınızın istediğine mavi boncuk dağıtın!

Ancak kendi eksiğinizi kapatmak amacıyla başkasını suçlamak için isimsiz açıklamalar yapmayın!

Yazıktır, Günahtır!