Törende konuşan Başkan Sözlü, yapılan hizmetin Cumhuriyet nesli olmanın bir sorumluluğu olduğunu vurguladı

“BİN 550 METREKAREDE, 4 KATLI”


Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceyhan'da bin 550 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olarak projelendirilen Ceyhan Cemevi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Sözlü, yapılacak Cemevi’nin bodrum katında morg ve gasilhanede cenaze hizmetleri verilecekken zemin katta yine cenaze hizmetlerine dönük taziye odaları bulunacağını, bu katta toplu yemek hizmetlerinin verileceğini, binanın birinci katında konferans salonu, 30 kişilik misafirhane ve idari birimler olurken en üst kat ise cemevi olarak düzenleneceğini bildirdi.

“CUMHURİYET NESLİ OLARAK BORCUMUZ”


Ceyhan Cemevi hizmetinin amacının “Cumhuriyet nesli olarak borcumuzu, sorumluluğumuzu yerine getirmek noktasında Cumhuriyet’in çocuklarına bu ülkenin vatandaşı olduğunun şerefini, hazzını hissettirebilmek. Bu, çağdaş Türkiye’de bize düşen yegane sorumluluktur” diyerek ifade eden Başkan Sözlü, “Bu eserlerimizin hizmete sunulmasıyla birlikte, Adana’da inanç temelli bir uzlaşı tesis etmek noktasında çok mesafe kat edeceğiz” dedi.

“ORTAK PAYDAMIZ ÜLKEMİZ”

Hz. Ali’nin yolunun Hz. Muhammed’in yolu olduğunu vurgulayan ve Hz. Muhammed’in “Birbirini sevmeyenler iman etmiş olmaz” hadisini hatırlatan Başkan Sözlü “Ortak paydamız ülkemiz. Cumhuriyetimizi, milletimizi omuzlar üzerinde taşıyacak, milletler içinde en yüksek konuma getireceğiz; Cumhuriyet nesli olarak bu bizim sorumluluğumuz. Bu hukukla, demokratik kültürü içselleştirmekle olur” dedi.

“SAMİMİYET ŞART”


Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Çağdaş Türkiye inşasına katkı sunmak adına bu hizmetin yapıldığını belirten Başkan Sözlü, “Sizlere hizmet etmek gayesindeyim. Şehrimizdeki insanlara Allah rızası için hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Aleviler bu toplumda vardır; halk nezdinde kabul edilmemek gibi bir durum yok. Samimi bir dille, yaklaşımla çözülmeyecek sorunumuz yok” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Sözlü ve protokolün düğmeye basmasıyla Cemevi inşaatı başladı.