Tam 5 aydır yazı yazmadım.

Çünkü yazdıklarımdan sonra,  zaman malesef yazdıklarımı haklı çıkarsa da yediğim küfürler, hakaretler beni çok üzdü.  “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” misali hakarete, kabul edilemeyecek küfürlere maruz kaldım.

Halbuki herkesle iyi geçinebilir, inanmadıklarımı ama birilerinin hoşuna gidecekleri mesleğim olan Gazetecilik aracılığıyla her mecrada söyleyebilir-yazabilirdim.

Çok şey yazılması-söylenmesi lazım.

Ama benim de gücüm anca ve anca, “bileğimdeki güç” kadar.

Lütfen geçmiş yazılarıma bakınız, ne yazmışım ne olmuş?

Gazeteci, bilgisi ve yetenekleri ışığında var olan durum üzerinden olabilecekleri sağlıklı tahlil edip varsa eksiklikleri yazar ve ilgililere uyarı görevini yapar. Gazeteciyi sıradan vatandaştan ayıran özellik sağlıklı öngörülerinin ışığındaki analizleridir.

***

Sayın Murat Sancak geldikten sonra yöneticisi olduğum TV’de spor programmında değerlendirme yapıyordum. Bir taraftar eleştirilerim üzerine “Ya sen ne diyorsun. Adana Demirspor tarihinde belki de ilk kez transfer tahtasını açtıracak mı açtırmayacak mı diye düşünmüyoruz. Bırakın bu işleri” diye mesaj attı. Yanıtım Adana Demirspor “sadece ve sadece parayla şampiyon olamaz” oldu.

Bugün geldiğimiz noktada durum ortada.

Ben uzatmayacam.

Türkiye’de “PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

Adana Demirspor’da ise bu böyle olamaz.

Adana Demirspor ruhuna aykırı.

Eğer Adana Demirspor’da “Parayı veren düdüğü çalabiliyorsa” Adana Demirspor’daki ruh zaten bitmiştir.

Siz parayı vererek Müslüm’ün şarkısını söyletebileceğiniz  onbinler korosu duydunuz mu?

Neyse bugüne gelelim.

Sayın Başkan Adana Demirspor 78 yaşına girdi. Siz büyük ihtimal parayı bastırarak yerel medyada tam sayfa ilan verdiniz. Elinize sağlık. Güzel olmuş.

Ancak bana göre ciddi eksiklik var.

Ekonomik olarak güçlü birisiniz.

Adana Demirspor’un kuruluş yıldönümünü büyük baloyla Adana Demirspor’un gerçek sahibi taraftarla birlikte kutlayabilirdiniz. Eski Başkanlardan birisi bunu yaptı. Hem kulübe maddi katkı sağladı hemde güzel bir balo oldu. Sıradan değildi, akılda kaldı.

Yok ben biletle parayla bu işi yaptırmam bana yakışmaz”  derseniz ki, sizede bu yakışır, Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) halka ve taraftara açık şenlik tadında, sizin konuşmanız eski futbolcu ve başkanlara plaket verdiğiniz Adana Demirspor marşlarının söylendiği bir gece düzenleyebilirdiniz. Adana Demrspor deyince parayı dahi düşünmeden gelip konser verecek sanatçılar var. Hatta sizi, adınıza  şarkı besteleyecek kadar seven Ali Şan da gelip mini bir konser verebilirdi.

Aslında, Adana Demirspor taraftarını o gece buluşturun yeter. Sanatçı olmazsa da onlar şarkılar söyler zaten.

***

Demem o ki sayın Murat Sancak, ilk günden sizin iyi niyetinizden şüphe etmedim. Ama sizin iyi niyetinizi “İyi niyetle” kullananları gördüm.

İlk geldiğinizde futbolcu alımlarında menajerlerin sizi yanıltmalarını da gördüm. Yazdım.

Siz Adana Demirspor için bir şans olabilirsiniz.

Aylar önce yazdığımı tekrar edeyim. Sizin iyi niyetiniz ve samimiyetinizi fırsata çevirenler var.

Parayı siz veriyor, emeğide siz harcıyorsunuz.

Lütfen karar alırken emek, hakkaniyet ve  samimiyet kurallarını gözetin.

Biz sadece gördüklerimizi yazmaya çalışırız. Takdir sizindir.

Size “Şahanesin başkanım. Helal Başkanım. Bu güne kadar kim Demirspor’a bu kadar para vermiş ki, senin değerini bilsinler Başkanım” diyerek size methiyeler düzer, küfür de yemezdim.

Ama asıl olay gerçekten gördüğünü ve inandığını yazabilmektir.

Malesef gerçek bu.

İlk yarı sonucu zaten hepimize bu gerçekleri gösterdi.

Özetle

ADANA DEMİRSPOR’U ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN SADECE VE SADECE PARA YETMEZ. AKIL, EMEK, HAKKANİYET, SAMİMİYET VE ADANA DEMİRSPORLULUK RUHU LAZIM.

O ruhu yakalamak için, gazetelere tam sayfa ilan vermenin yanı sıra, Başkan ve Yönetimi, Teknik heyeti, Futbolcuyu ve büyük Adana Demirspor taraftarını bütünleştirecek projeler lazım.

Evet Adana Demirspor’un kuruluşunun 78. Yılı bu ruhu hep birlikte yakalayabilmek adına güzel bir fırsat olabilirdi.

Eksik yaptınız...