Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök’ü ziyaret eden Almanya Danışma Merkezi Yetkilisi Jurgen Blechinger, Türkiye’de hizmet veren Sosyal Hizmetler Araştırma, Belgeleme ve Eğitim Vakfı (SABEV)  Başkanı Prof.Dr. İlhan Tomanbay ve Proje Sorumlusu Nevriye Kayış, aile birleşimi kapsamında Almanya’ya gidecek Türk vatandaşlarına ne tür hizmet verilebileceğine ilişkin araştırma yapmak üzere kurum ve kuruluşlar ile görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.
 
ADASO Genel Sekreteri Gazi Yılmaz ve Almanya’nın Emekli Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık’ın hazır bulunduğu bulunduğu ziyarette, Adana’nın Almanya ile sıcak ve yakın dostluğu bulunduğu, iki ülkenin önemli ticaret partneri olduğu, işbirliğinin önümüzdeki süreçte güçlenerek sürdürüleceği vurgulandı.
 
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, aile birleşimi kapsamında Almanya’ya gideceklere,  istihdam sorununa çözüm bulunması, işsizlere iş, firmalara nitelikli eleman kazandırılması amacıyla Adana’da Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde sürdürülen, “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” benzeri projeyle meslek kazandırılabileceğini söyledi.
 
TOBB’a bağlı 81 ildeki odalarla işbirliği yapılarak aile birleşimi kapsamındaki kişilere meslek kazandırılabileceğini vurgulayan Sürenkök, talebe göre ilgili meslek dallarında ortak çalışmalar yapılarak kurslar açılabileceğini, bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.