Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Millet İttifakı seçim kampanyasına destek kapsamında Antalya’da çeşitli temaslarda bulundu. Antalya Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından törenle karşılanan Ahmet Davutoğlu ve heyeti buradan Alanya'ya geçerek partisinin ilçe başkanlığını ve  Millet İttifakı seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Alanya’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya da gelen Davutoğlu bu esnada yaptığı çeşitli açıklamalarla iktidara yüklendi. Davutoğlu, "Her toplantı öncesinde iktidardakiler, 'Bu masa dağılacak' diye rüya gördüler. Hep rüyaları boşa çıktı" sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Gelecek Partili Ahmet Davutoğlu Antalya'da Kılıçdaroğlu'na Oy İstedi
Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın geri kaldığını şimdi üçüncü bir bayrama doğru gittiklerini söyleyen Davutoğlu, bunun da 14 Mayıs'ta demokrasi bayramı olduğunu ifade etti.
İktidarı devralmaya hazır olduklarını belirten Davutoğlu, "Yörük anamın söylediği güzel bir söz vardır; 'Görünen dağın ırağı olmaz.' Dağ görünmüştür ve Yörükler bu dağa doğru yürümeye başlamışlardır. Görünen dağ 14 Mayıs'taki seçim sandığıdır. Aşacağımız engel, bu baskıcı, bu otoriter iktidarın önümüze çıkardığı engellerdir. Hepsini kırarak dağa ulaşacağız, demokrasi dağına ulaşacağız." Şeklinde konuştu. 
Yola çıktıklarında önlerindeki küçük engellere değil, hedefe odaklandıklarını vurgulayan Davutoğlu, "14 Mayıs'ta bir zihniyet devrimi yapacağız" dedi.

Gelecek Partili Ahmet Davutoğlu Antalya'da Kılıçdaroğlu'na Oy İstedi
Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılacağına dair sözlerin doğru olmadığını da sözlerine ekleyen Davutoğlu, dışlamaya, ötekileştirmeye karşı milleti birleştireceklerini belirtti. 6 lider bir araya gelerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiklerinin altını çizen Davutoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; 
‘’Bizler de cumhurbaşkanı yardımcılarıyız. Her toplantı öncesinde iktidardakiler, Bu masa dağılacak diye rüya gördüler. Hep rüyaları boşa çıktı. Şimdi kabus görüyorlar, kabus...İ steseler de istemeseler de 14 Mayıs günü 13'üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak!"