Çok sayıda STK temsilcisi ve Sendika Başkan ve yöneticisinin de iştirak ettiği Yürüyüş öncesi konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük Barolara danışılmadan yapılmak istenen değişikliğe tepki gösterdi.  Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi ile birlikte baroların yapısı ve seçim sistemi ile ilgili Hükümet’in Avukatlık Kanunu’nda yapmayı planladığı değişikliklerin geri çekilmesi için
Adana Adliyesi önünden Ankara’ya doğru  “Savunma Yürüyüşü”ne başladı.

Adana Adliyesi Taş Bina önünde bir araya gelen Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz 3 gün boyunca Adana’dan başlayıp Tarsus, Tekir, Pozantı, Çiftehan, Ulukışla, Aksaray  ve Şereflikoçhisar’ın ardından Ankara’da diğer baro başkanlarıyla buluşacak.   Adana adliyesi önünden başlayıp şehir merkezinde yapılan bir yürüyüşün ardından meslektaşlarımız yola çıktı. Çok sayıda meslektaşımızın katıldığı yürüyüşe CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekili Orhan Sümer, EMEP, CHP, KESK’e bağlı sendikalar, DİSK Emekli Sen, ADAMOB dönem sözcüsü Dt. Fatih Güler, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, önceki dönem baro başkanlarımız da avukatlara destek verdi.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baroların görevinin insan hakları, özgürlükler ve hukuk devleti ile demokrasi kavramlarına işlevsellik kazandırmak olduğunu, yargının kurucu unsurlarından olan baroların bu yüzden hedefte olduğunu söyleyerek, yasanın geri çekilmesini, baroların bölünmesinin hiçbir yurttaşa faydasının olmayacağını, kamu düzenini bozacağını, nispi temsille demokrasinin zarar göreceğini söyledi.

'DEMOKRASİ VE HUKUK AYAKLAR ALTINDA'

Demokrasinin ve hukuk devleti kavramının ayaklar altına alındığı, muhalif kimliklerin hedef haline getirildiği karanlık bir dönemden geçildiğine işaret eden Başkanı Av. Veli Küçük, “Sözün bittiği yerdeyiz. Artık eylem ve tavır ortaya koyma zamanı. Bu süreç tek adam rejiminin tüm olumsuzlukları ile birlikte tüm toplumun katmanlarını etkileyecek şekilde devam ediyor. Ülkemizin salgın ile mücadele ettiği bir dönemde halkın önceliği, ekonomik sorunlar, işsizlik, sağlıkta yaşanan sorunlarken baroları, tabip odalarını TMMOB gibi yandaş haline getiremediği meslek odalarını hedef haline getirdi” dedi.  

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, toplumsal olaylarda, davalarda ortaya koyduğumuz gibi yine kamu yararı bakış açısı ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yoldan bizi hiç kimse vazgeçirtemeyecek. Yıldırmayacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kısa bir süre slogan atan grup sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek dağıldı. Baro Başkanı Veli Küçük ise yapılacak yürüyüşe katılmak iüzere Ankara'ya gitti

.