Baromuz meslekte 40 yılı geride bırakan avukatlar ile hukuk fakültesini bu yıl bitirip, staja başlayan genç meslektaşlarını Baro Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda buluşturdu.

Adana Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, burada yaptığı konuşmasında, avukatlığın bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, “Onurlu ve kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak üstatlarımızın bizlere bıraktığı en önemli miras saygınlıktır. Bizlerde onlardan öğrendiğimiz güzellikleri  siz genç kuşak meslektaşlarımıza aktarmalıyız. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başarılı ve iyi bir avukat olmak için mutlaka okumalıyız. Gündemi iyi takip etmeliyiz. Giyinişimize, sosyal ve kültürel hayatımıza, dinlenme saatlerimize özen göstermeliyiz. Mesleğin onurunu herşeyin, gerekirse paranın da üstünde tutmalıyız...” dedi.

Birliktelikte, söz alan üstatlar, 40 yıllık meslek hayatlarında yaşadıkları anı ve bilgi birikimlerini genç meslektaşları ile paylaştı. 

Avukatlığın mukaddes bir meslek olduğuna işaret eden deneyimli avukatlar, özetle; dürüstlük, hak ve saygınlıktan asla taviz verilmemesi  gerektiğine vurgu yaparak, defalarca bu mesleğin öneminden bahsettiler. Genç meslektaşlarının mesleği daha ileri noktalara taşıması gerektiğine işaret eden avukatlar, “Biz, zor şartlarda avukatlık yaptık. Sizler çok şanslısınız. Teknolojinin getirmiş olduğu imkanlar doğrultusunda çalışmaktasınız. Bu çok güzel bir avantaj. Hem saygılı ve güleryüzlü olmalı, hem de disipli olup, işin ciddiyetinden uzaklaşmamalıyız.  Çalışma ortamında samimiyetimize dahi dikkat etmeliyiz. Abla - Ağabey tarzında hitaplar yerine beyefendi, bayan ifadelerini mutlaka kullanmalıyız. Önce mesleğe ve kendimize , sonra da mutlaka karşımızdaki insana saygı duymalı ve saygı göstermeliyiz. Dürüst ve net olmalıyız. ”

Stajyer avukatlardan Ödül Kayhan’da deneyimli avukatlardan çok şey öğrendiklerini, hedefinin ileride yurtdışında mesleki eğitimini sürdürmek olduğunu anlattı.

Gerek üstat avukatlar, gerekse stajyer avukatlar, baromuza böyle bir programı düzenlediği için teşekkür etti.

Program, stajyer avukatlarımız, üstatlara gül takdim ettikten sonra birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.