Toplumda bu bilinci yaratmak ve toplumsal farkındalık düzeyini yükseltebilmek için uygulamakta oldukları ve gelecekte uygulayacakları projelerin önemine değinen Sürenler, engellilerin topluma entegresinin sağlanması konusunda 10 yıl öncesinden çok daha iyi bir noktada olunduğu ancak çaba sarf ederek çok daha modern bir toplum oluşturulabileceğini belirterek “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü, engellilerle ilgili toplumda farkındalık yaratma çabamızda bir fırsat olarak görüyoruz. Dernek olarak zaten yılın 365 günü hedeflerimizle ilgili çalışıyoruz. Engelli ebeveynlerinin yaşadıkları travmayı atlatarak, hem engelli çocuklarının, hem de kendilerinin eğitim ve rehabilitesi için, ayrıca toplumun engellilere yönelik bakış açısının değişmesi yönünde çok sayıda projeye imza attık. Önümüzdeki dönemde yeni projelerle, amaçlarımız doğrultusunda faaliyetlere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA PROJEYE YENİLERİ EKLENECEK

Didem Sürenler şu ana kadar uyguladıkları ve uygulamada olan projeleri şöyle sıraladı:  “Engelli çocuk sahibi ailelerin travmayla karşı karşıya kaldıkları ilk andan itibaren desteklenecekleri ve rehabilite edilecekleri Adana’da ve Türkiye’de bir ilk olarak ‘Anne Baba Okulu’ projesi , engelli birey,ailesi, eğitmenleri ve gönüllü katılımıyla kültür ve sanat  evi kapsamında öğrenerek üretmeye yönelik ‘Hayata Karışıyoruz’ projesi, toplumda farkındalığın artırılmasına yönelik “Kaynaş ve Paylaş” projesi, Otizm ve Zihinsel Engelliler Alanlarında Öğretmen Yeterliliğini Artırma Programı (AÜ Engellililer Araştırma Enstitüsü’nden Ydr. Doç. Dr. Ayten Düzkantar’ın dersleriyle), Yüreğir Belediyesi ev sahipliğinde, Seyhan Soroptomist Kulübü ile ortaklaşa gençekleştirilen ve engelli bireye sahip ailelerin bilgilendirilmesine yönelik ‘Sağlıklı Aile Engelsiz Birey’ projesi, engelliliğin oluşmaması veya önlenmesine yönelik ‘Sağlıklı Yarınlar’ projesi.”

8. ULUSLARARASI ENGELLİ GENÇLİK FESTİVALİ

30 Kasım 2012 tarihinde başlayan ve 4 Aralık 2012’ye kadar sürecek Adana 8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali kapsamında etkinliklerin sürdüğünü hatırlatan Didem Sürenler sözlerine şöyle devam etti: “Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin düzenlediği festivale Romanya, Azerbaycan, KKTC, Diyarbakır, Ankara ve Trabzon’dan konuklarımız geldi. Festivale 4 özel okul, çeşitli sponsorlar  ve kentte faaliyet gösteren engelli derneklerinin hemen hemen tamamı destek veriyor. Eğitim çalışmaları, geziler, gösteriler ve sevgi yürüyüşü gibi etkinliklerin yer aldığı festivalde renkli görüntüler oluşuyor. Festivalin düzenlenmesinde ve son derece yararlı geçmesinde emeği geçen yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz.”