Özel Burç Çukurova Anaokulu’nda öğretmen, öğrenci velisi ve okulda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak; ‘İlkyardım’ konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen etkinliğe; Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül ve deprem eğitmeni Emine Şahin konuşmacı olarak katıldı. Aynı zamanda da ilkyardım eğitmeni olan Küçükgül, ilkyardımın; koruma, bildirme ve kurtarma olarak özetlenen üç önemli aşaması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Küçükgül, “Eğitimli bir ilkyardımcı, insan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olmalı. Önce kendi güvenliğini sağlamalı ve çevredeki kişileri iyi organize edebilmeli. Pratik olmalı, eldeki olanakları iyi değerlendirmeli. Hızlı olmalı ve iyi düzeyde iletişim kabiliyeti olmalı” dedi. İlkyardım yapılması gereken durumlar hakkında da açıklamalarda bulunan Küçükgül, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, turnike uygulaması koma, bayılma, kalp krizi, kan şekeri düşüklüğü, havale, sara krizi, yaralanmalar, trafik kazaları, zehirlenmeler, arı sokmaları, kedi-köpek ısırmaları gibi durumlarda nasıl bir ilkyardımda bulunacağını da anlattı.

Deprem eğitmeni Emine Şahin de, turnike uygulaması, vücuttaki nabız ve bası noktaları, hasta veya yaralıda tam tıkanıklık olayında nasıl müdahale edilmesi gibi konu başlıklarında sunumda bulundu. Daha sonra Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül ve Emine Şahin kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı. Seminerin ardından, katılımcılara Türkiye Kızılay Derneği’nce hazırlanan; ‘Katılım Belgesi’  Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Vural tarafından verildi.

Etkinlikle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Özel Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, “İlkyardım ile ilgili kulaktan dolma yanlış bilgilerin önüne geçmek amaçlı okul personellerimizi, veli ve öğretmenlerimizi bilinçlendirmek istedik. Acil durumlarda nasıl davranmak gerektiği bilmek ve doğru ilk yardımda bulunabilmek gerekiyor. Bu gibi uygulamalarda bilgili ve bilinçli davranmak lazım. Bu konuda bize yardımlarından ve desteklerinden dolayı  Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.