Adana Valiliği'nde hayırsever Özbek Özler ve Fatma Terim Özler tarafından yaptırılacak 16 derslikli Fen Lisesi'nin protokol imza törenine katılan Çubukçu, eğitim-öğretimde hayırseverlerin büyük desteğini gördüklerini kaydetti.

Çubukçu," Bu önemli mesafede her zaman devlet-millet işbirliği ve hayırseverlerin desteğini aldık. Yapılacak Fen Lisesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne yakın bir yerde temelinin atılması akademik başarısı yüksek bu okullarımızdaki öğrencilerin üniversiteye girişinde model oluşturacak. Bu örnek projenin Adana ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Vali İlhan Atış ise Adana'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 39,9 olduğunu ifade etti. Kentte hayırseverler tarafından 746 derslik yaptırıldığını açıklayan Atış, toplamda 11 bin derslikte eğitim verildiğini hatırlattı. İlde 602 adet bilgisayar teknoloji sınıfı bulunduğuna işaret eden Atış, "865 okula ADSL bağlantısı yapılmıştır. 2003'e kadar okullarımızda 4 bin bilgisayar sayısı şimdi 18 bine yükselmiştir. Okul öncesi eğitimde yüzde 60'ı yakalamak için çok çabalıyoruz. Bazı ilçelerimizde bu oran yüzde 80-90 civarındadır. Ancak merkez nedeniyle bu rakam düşüyor. Okul müdür yardımcılarının odalarını bile bu amaç için kullanmaya başladık." şeklinde konuştu.

Daha sonra Fen Lisesi protokolü Bakan Çubukçu, Vali Atış, Özler Tarım Ürünleri Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özler ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat tarafından imzalandı.

Terim-Özbek Özler Fen Lisesi, Merkez Sarıçam ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 100 bin 833 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Okulda 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ile spor salonu da yer alacak.