“Her öğretmene bir ağaç” sloganıyla hareket eden Ekinfen Okul Aile Birliği ve TEMA, yaklaşık 300 fidanı okul bahçesinde toprakla buluşturdu.  Öğrencilerin ve öğretmenlerin tam kadro katıldığı etkinlikte, 4 çeşit fidanı toprakla buluşturan minikler, işlerini büyük ciddiyetle yaptı.

 

TEMA ve Ekinfen Okul Aile Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen fidan dikim töreninde renkli görüntüler oluştu. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 defne, çam, harnup ve çınar fidanını, Ekinfen Üniversitesi’nin kurulacağı alana diken öğrenciler, öğretmenler ve Ekinfen Okul Aile Birliği yöneticileri, hem öğretmenler gününü çok anlamlı bir faaliyetle kutlamanın, hem de doğanın tahrip olmasına karşı savaşmanın heyecanını yaşadı.

Okul bahçesinde fidan dikim faaliyeti için toplanan Ekinfen öğrencilerinin, fidan dikim alanına giderken hep bir ağızdan söylediği; “Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda” şarkısı dinleyenlerin gözlerini yaşarttı.

Ekinfen Okul Aile Birliği Başkanı Elif Sakarya, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına fidan dikim törenini eklemeyi kararlaştırdıklarını belirterek, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimizin özel gününü fidan dikimiyle renklendirmek ve daha anlamlı hale getirmek istedik. Çocuklarımız öğretmenleri için fidan dikti. Bu fidanlar ağaç olduğunda, öğretmenlerimiz ve bizler için çok değerli birer armağan olacak. Çocuklarımızın da böylece doğa sevgisini erken yaşta benimsemesini, fidanın, ağacın, ormanın ve yeşilin ülkemiz için önemini erken yaşta kavramasını istedik. Diktikleri fidanların bakımını yaparak büyümelerini gözleyecek çocuklarımızda, doğa sevgisiyle ve sorumluluğuyla ilgili bilinç gelişeceğine inanıyoruz.  Bu yaşta edinilecek doğa sevgisinin ömür boyu süreceğini düşünüyoruz. Bu vesileyle öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz “ dedi.