Adanalıların tamamen doldurduğu tribünler önünde çeşitli gösteriler yapan yurt içinden ve dışından gelen gençler adeta büyüledi. Akdeniz Oyunları maskotunun da ilginç görüntüsüyle dikkat çektiği gösterilere katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, festivale katılan gençlerle tek tek ilgilendi, tribünleri tek tek selamladı.

Sporculara başarılar dileyen Zihni Aldırmaz, konuşmasını “Cam adam” adıyla anılan Zekeriya Ünal yanında olduğu halde yaptı. “Sizler bizim için çok önemlisiniz” ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, “Tüm yerel yöneticilere sesleniyorum. Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Engellilerin kullanamadığı hiçbir mekan tam değildir. Tüm mekanlar engelsiz olmalıdır” dedi.

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, engellilerle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda Adana’nın önemli mesafe aldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının gayretlerini anlattı. İbrahim Avcı, “Burada yurt dışından gelen misafirlerimiz de var. Demek ki artık engel diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlaması katılımında Adana’nın Türkiye’de ilk sırada olduğunu belirtti.

Sevgi yürüyüşüne olan katılımın kendisini çok duygulandırdığını belirten Karakaya, kortejin bir ucunun Büyükşehir Belediyesi önünde diğer ucunun Atatürk Parkı’nda olduğunu söyledi.

Ali Duran Karakaya, “Birlikte yaşamanın engeli yoktur” diyerek, engellilerle ilgili çalışmalardan dolayı Vali Hüseyin Avni Coş ve Başkan Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Martı Engelliler Tekerlekli Sandalye Takımı ile Adana Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı bir gösteri yaptı.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen engelli grupları ise akrobasi, halk oyunları ve dans gösterileri ile izleyenleri adeta büyüledi.