MHP'li Meclis üyesi Mustafa Tuncel'in suçlamalarının bazı siyasi mihrakların yönlendirmesiyle ağzından çıktığını iddia eden Köymen, 6 yıl önce kendisinin aynı hataya düştüğünü söyledi.

Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyen çiftçi Faruk Köymen, 2004 yılında mal varlığı tartışmaları sırasında Aytaç Durak aleyhinde söylediği "Farklı şekilde edindiği malları, kız kardeşimin üzerine yaparak bizi toplum önünde küçük düşürüyor. Kardeşimin geliri nedir ki bu kadar malı olsun?" şeklindeki sözlerinin bugünkü bir gazetede yer almasından dolayı kameraların karşısına çıktığını belirtti.

Faruk Köymen, şöyle devam etti:

"Benim düştüğüm oyuna şimdi de Mustafa Tuncel düşüyor. Ben düştüm, sen düşme diye uyardım kendisini. Mustafa Tuncel bu ailenin bir parçasıdır. Bunları yaptıranlar ortaya çıkacaktır. Mustafa Tuncel, bazı siyasi mihrakların yönlendirmesiyle konuşuyor. 2004'te de bugünkü gibi aynı plak, aynı şarkı çaldı. Şimdi ise söyleyen farklı."

Başkan Durak'ın oğlu Gökhan Durak ilgili olumsuz çıkan iddialarını da yanıtlayan Faruk Köymen, “Gökhan benim yiğenim her ailede yaşanan tartışmalar mutlaka yaşanır ama yok efendim “Gökhan Babasının boğazına sarılmış” falan bu iddiaların hepsi yalan. Ayrıca Gökhan tahsilini son derece yüksek seviyede tamamlamıştır. Koleje giderken İngilizce aritmetik dersi almıştır. Akşamda Kuran kursuna gitmiştir. Son derece inançlı bir çocuktur. Ben bunu çok iyi biliyorum.”dedi

Başkan Durak'ın İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında mal varlığıyla ilgili savunmasında, "Eşim zenginse ben ne yapayım?" sözleri hatırlatılan Köymen, "Biz de zurnanın son deliğine kız vermedik. Aytaç bey, kız kardeşim Fahriye (Yıldız) ile evlenmeden önce müteahhitti. 2 bin konut yaptı" diye yanıtladı.

Durak'ın başkan seçilmeden önce icralık olduğu yönündeki iddialar da Köymen'e soruldu. Köymen, "Hangi işadamı icraya gitmemiş, hangi işadamının çeki yazılmamış ki? Bende icralık oldum" diye karşılık verdi.

Durak'ın ailesine ait arsalarıyla ilgili imar düzenlemelerinden dolayı yargılandığı ve böyle davranışları etik bulup bulmadığı sorulan Köymen, "İtin kuyruğu gibi ne uzasın ne kısalsın mı? Yapmasın da, gitsin ondan, bundan rüşvet mi alsın?" diye savundu.

Durak'ın servetinin 2 milyar dolar olduğunu öne süren Tuncel'in "Onu hapse attıracağım" şeklindeki sözlerini yorumlayan Köymen, "İkisi de hapse gitmez" diye konuştu