Başkan Balcı, seçim gezileri kapsamında 35 oda başkanıyla birlikte Adana’ya da gelerek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret etti. TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın, eğitim semineri nedeniyle şehir dışında bulunması sebebiyle, Başkan Balcı’yı Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’nda bulunan Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Alptekin, Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç ile Ceyhan Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Koşmaz ile oda başkanları karşıladı.

Başkan Balcı, beraberindeki oda başkanları ile ESOB Ahi Evran Salonu’nda yaptığı toplantıda, mesleki sorunlar konusunda oda başkanlarından görüşlerini alırken, eleştirilere de karşılık verdi.

Balcı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun çalışan bir kurum olduğunu, ancak yeni dönemde daha fazla çalışacaklarını belirtirken, “Federasyonumuz çalışıyoru. Çünkü, sizler bunu hak ediyorsunuz. Bizim hiç çalışmadığımızı söylerseniz haksızlık edersiniz. Zaten sizler bizim arkamızda olmazsanız biz hiçbir şey yapamayız. Bakanlıklara da sizler arkamızda olduğunuz için gidiyor, meselelerimizi dile getiriyor, çözümler üretiyoruz. Bunların başında hijyen eğitim meselesi vardı. Bunu çözdük.Fırınlarda israfı önlemek için planlama gerektiğini Bakanlığa kabul ettirdik. Nüfus sayısına göre fırın çalışmasını başlattık.  13 Federasyon arasında kendimizi başarılı ilk 5 federasyon arasında görüyoruz”dedi.

​Adana ESOB Başkan Vekili Nihat Sözütek de, Fırıncı esnafının sorunları olduğunu belirtirken, çözüm için Federasyon Başkanı Balcı'ya başarı diledi. ​
 

Balcı, Adana’dan sonra Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya giderek ilgili oda başkanlarıyla bir araya geleceklerini kaydetti.