Dün İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen Aytaç Durak'ın ardından, Durak'ın 'karakutusu' olarak nitelendirilen ve sağ kolu olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel de yarın saat 13.00'de Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

Tuncel, basın toplantısından önce Aytaç Durak hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Tuncel, "Yarın saat 11.00'de adliye suç duyurusunda bulunacağım. 13.00'te de Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyeceğim. Mücadeleme adli kanaldan devam edeceğim. Yeni evraklar ve yeni bilgileri ek olarak adliyeye zamanla vereceğim. İmar değişikliği, haksız kazanç ve haksız rant sağlama konularında suç duyurusunda bulunacağım." İfadesini kullandı.

"Adana'da Aytaç Durak imparatorluğu yıkılacak." diyen Tuncel, "Yakın zamanda Seçim sürecinde çıkan bazı dedikodular konusunda da kamuoyunu bilgilendireceğim. Nasıl bu adam 5 kez Seçim kazandı. Sadece insanları bedava gezdirip, ucuz ekmek verip fakiri fukarayı kandırmakla kazanmadı. Seçim zamanı gündeme geldi. Adliyede Seçim Kurulu Baş Katibine yer verdiği yazıldı. Başka yer tahsis edilecek adam kalmadı mı da Seçim kurulundaki başkatibinin annesine göl kenarından yer tahsis edildi." sorusunu yöneltti. "4 yıllık bir plan çerçevesinde yaşadığım, şahit olduğum bütün konuları anlatacağım. Ok yaydan çıktı." şeklinde konuşan Tuncel, "Yeri geldiğinde bildiğim bütün bilgileri kamuoyluyla paylaşacağım. Hiç kimse beni susturamaz. 'Benimle uğraşanların sonu mevta olur' diyenlerin bana gücü yetmez. MHP'nin ihraç talebini de önemsemiyorum. Bağımsız meclis üyesi olarak Durak'ın ipliğini daha iyi ortaya çıkarırım. Eğer MHP' doğru söyleyeni partiden ihraç edecekse Atasözü de (Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar) yerini bulmuş olur."

"Aytaç Durak'IN OĞLU Gökhan Durak BÜROKRATLAR ÜZERİNDE BASKI YAPIYOR"

24 TV Moderatör Gece Kuşağı'nda Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtlayan Mustafa Tuncel, Gökhan Durak'ın babasını dövdüğünü iddia etti. Gökhan Durak ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Tuncel, şöyle dedi:

"Belediyeyi kendi iradesi dışında yönetmesi ve bürokratlar üzerinde baskı kurması. Kimdir efendim bu kişi? Oğlu Gökhan Durak'tır. Bu konuda defalarca kendisiyle konuştum. Oğlunun belediye üzerinden elini çekmesini istedim. Ama kendisi oğlu karşısında aciz. Çünkü oğlu babasını dövüyor. Oğlu babasını her türlü baskı içerisinde tutuyor. Başkana söyledim, dedim ki oğlu ile baş edemeyen tek baba sen değilsin. Çünkü rahmetli Özal da 'kızıyla baş edemeyen tek baba ben değilim' dedi herkes sustu dedi. Ama sen bunu itiraf etmiyorsun. Çünkü sen oğlundan korkuyorsun. Bana, oğlunu bana şey yap ben oğlunu yola getiririm dedim. Ama o ısrarla oğlunun dediğini yapmaya devam etti. İstanbul'da düzenlenen basın toplantısını da oğlu ayarladı. En son Umre'ye gitmeden önce kendisiyle konuştum. 'Oğlunun bu belediyenin üstünden elini çek' dedim. Ben bu belediyeyi ve meclisi uzaktan kumandayla idare ettirmem dedim. Sonuçta Adanalıya karşı sorumluluklarım var. Bu nedenle üslubumu sertleştirmek zorunda kaldım."