Karakaya, Seyhan Kent Konseyinin de bu gerçekten hareketle, Seyhan ilçesinde çalışan apartman görevlilerine, apartman hijyenine ve apartman sakinlerine verilecek hizmetlerde dikkat edilecek konulara dönük bilgilendirme programı başlattığını söyledi. Programlanan bu çalışma doğrultusunda Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya , Seyhan Kent Konseyi gençlik meclisi üyeleri ile birlikte, apartmanları tek tek ziyaret ederek, Seyhan’da virüsün yayılımını azaltmak için apartmanlardaki hizmet emekçilerini  bilgilendirdiklerini belirtti.

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya yaptığı açıklamada; yürütülen çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

“İnsanlarımızın virüs tehdidi ile evde kalıp, sosyal izolasyona dikkat etmelerine rağmen, ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ve apartman içi hijyen açısından apartman görevlilerinin rolü çok önemlidir. Çoğunlukla evde kalan insanlarımızın ihtiyaçlarının temini ve kendilerine ulaşması apartman görevlileri tarafından yerine getirilmekte. Yine insanların evlerinin içerisindeki hijyen şartlarından çok, evin dışındaki hijyen şartları daha çok önem arz etmektedir. Korona virüs,  izolasyondaki vatandaşımızın evinde aniden ortaya çıkmayacaktır, mutlaka dışarıdan bir taşıyıcı ile eve gelecektir. Böyle bir bulaş zincirinde de önümüze çıkan en önemli kişi, apartman görevlisi olmaktadır.

Seyhan Kent Konseyi olarak bu emekçi arkadaşlarımızın hijyen adına dikkat etmeleri gereken konuları, kendilerini bilfiil ziyaret ederek, Seyhan Belediyemiz tarafından hazırlanan, içerisinde bilgilendirme broşürünün de yer aldığı bir hijyen seti ile gıda ihtiyaç kolisi bırakıyor ve apartman hijyeni ile servis aşamasında apartman sakinleri ile aralarındaki sosyal mesafeyi korumaları noktasına dikkatlerini çekiyoruz.

Proje çerçevesinde; sahada birebir yaptığımız çalışma neticesinde gördük ki, apartman görevlisi arkadaşlarımız genel olarak sorumluluklarının bilincinde olup, ufak tefek bilgi eksikliğinden kaynaklı atlamalar yapabilmekteler. Seyhan Kent Konseyi olarak amacımız, pandemi sürecinde virüs bulaşma riskini en aza indirmek adına, apartman görevlilerimizin,  azda olsa olası uygulama eksikliklerine dikkatlerini çekerek, yardımcı olmak.