Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 2009 yerel seçimleri öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 99.7 hissesine sahip olduğu Beldetaş A.Ş. ortaklığında yaklaşık 1 milyon euro yatırımla günde 100 bin şişe 2 litrelik su dolumu gerçekleştirecek tesis kurdu. Aytaç Durak hakkında şişeleme fabrikasını izin almadan kurdurarak, belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Aytaç Durak'ın kamu zararına neden olup olmadığı ve görevi kötüye kullanma suçunun oluşup oluşmadığı yolunda Sayıştay denetçilerinin rapor hazırlamasına karar verildi. Mahkeme, dava dosyasını Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi kanalıyla Sayıştay'a gönderdi. Bugün devam eden duruşmada, Sayıştay denetçilerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyetinin raporu okundu. Raporda, "Suç yok" denildi.
Geçen duruşmaya katılarak hakkındaki suçlamaların asılsız ve siyasi olduğunu ileri süren Başkan Durak, "Ben halen AK Parti'de olsaydım bu iddialar olur muydu? Ben AK Parti'den ayrıldıktan sonra bu iddialar gündeme geldi" demişti. Tesisin atıl durumda olmadığını da belirten Durak şunları söylemişti:
"Davaya konu tesis şu anda atıl vaziyette kalmadı ve ben görevden ayrıldıktan sonra gelir elde etmek için meyve suyu, aromalı gazlı su ürünleri üretiminde kullanılacaktır ya da kullanılmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; davaya konu şirketin sermayesinin yüzde 99'u Büyükşehir Belediyesi'ne ait olsa da, yüzde 1 hisse olarak Özel İdare de şirketin hissedarıdır. Bu bağlamda Özel İdare'nin başkanı da Adana Valisi'dir. Yani şirketin diğer ortağı da bir nevi Özel İdare ve validir."
Duruşma, davaya yeni katılan müşteki avukatının dosyayı incelemek için süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.