Türkiye Binicilik Federasyonu’nun (TBF) yeni başkanı Tunç Çapa, 2013 Akdeniz Oyunları’nın engel atlama binicilik yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Adana Atlıspor Kulübü’nü ziyaret etti.

Çapa, Kulüp Başkanı Dr.  Bülent Büyükiz ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmesinde, Adana Atlsıpor’un bu yarışmalarla marka değerini daha da güçlendireceğini belirterek, ‘’Adanalılar, böyle bir kulübe sahip oldukları için çok şanslılar’’ dedi.

Kulüp Başkanı Dr. Bülent Büyükiz ise, ‘Bu organizasyon sayesinde tesislerimize uluslararası çağdaş bir görüntü kazandıracak. Yeni tesislerin yanı sıra, mevcut tesislerin de yine modern çizgilerde yenilenmesi sağlanacak. Kazandırılacak tesisler sayesinde Adana Atlıspor Kulübü dünyanın en gözde müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek’’ diye konuştu.

Kulübün bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Müsabakaları başta olmak üzere birçok prestijli müsabakaya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Büyükiz, şunları kaydetti:

‘’Tesislerimiz uluslararası standartlara ulaştığında, Binicilik engel atlama Avrupa şampiyonasına talip olabileceğiz. Yine Ortadoğu ülkelerinin de katılacağı büyük binicilik organizasyonları yapılabilecek.’’

Dr. Büyükiz,  bu proje kapsamında mevcut idari bina dahil bir çok tesisin büyüyeceğini ve yenileneceğini vurgulayarak, ‘’ Kulübümüze 3 tane yeni ahır kazandırılacak. Bu ahırlar, şu anda kullandığımız ahırların çok ötesinde olacak. Sporcu kafeteryalarının, dinlenme odalarının olduğu bir alan haline gelecek. 800 kişilik de bir seyirci tribünü yapılacak. Burası hepimizin iftihar edeceği bir binicilik tesisi olacak’’ dedi.

Kulüpte Akdeniz Oyunları sayesinde kazandırılacak yeni tesisler sayesinde Ortadoğu ülkeleri de dahil olmak üzere birçok binicilik müsabakalarının Adana’da yapılmasının sağlanacağına dikkati çeken Başkan Büyükiz, ''Kentimize kazandırılacak tesisler,  atıl kalmayacak ve bu fiziksel mekânlar, sürdürülebilir organizasyonlarla Adana’nın marka değerine çok büyük katkı sunacaktır'' diye konuştu