Erol Salman ve Ahmet Uncu birlikte yaptıkları yazılı açıklamada; TMMOB Adana İKK’nın, Adana’daki sorunların çözümü doğrultusundaki çalışmalarına ve Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı üyelerinin mesleki haklarına sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

TMMOB Adana İKK Sekreterliği görevini devreden Erol Salman, sağlık sorunları nedeniyle görevinden üzülerek ayrılmak durumunda kaldığını belirterek “ Adana İl Koordinasyon Kurulunda Sekreterliğim döneminde birlikte çalıştığımız Ahmet Uncu arkadaşımızın, bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. TMMOB Adana bileşenlerin onayıyla İKK Sekreterliği görevini devralan Ahmet Uncu’nun Sekreterliğinde, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, demokrasi ve insan hakları değerlerine bağlılığını devam ettirerek, kentimizin sorunları doğrultusunda mücadeleye devam edecektir” dedi.

KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

TMMOB Adana İKK Sekreterliği görevi devralan Ahmet Uncu ise, Erol Salman’a TMMOB Adana İKK çalışmalarına ve Adana’ya katkısından dolayı teşekkür ederek “Bu görevi layık gördükleri için TMMOB Adana İKK’da yer alan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. TMMOB’ye bağlı Odaların Adana bileşenleri olarak bilgi birikim ve araştırmalarımızla, kentimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İMAR DÜZENLEMELERİ ACİLEN YAPILMALIDIR

Adana’nın yıllara dayalı pek çok sorunun bulunduğunu dile getiren Ahmet Uncu, Adana’daki kentsel dönüşüm projelerini takip etmenin yanı sıra diğer sorunlara ilişkin çalışma yapmaya da devam edeceklerini ifade etti. İmar konusuna da değinen Uncu; imar konusunun sorunlu bir durumda olduğu Adana’da acilen çalışma yapılması gerektiğini ve konuya ilişkin her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. İlgili idarelerce gerekli imar düzenlemelerinin yapılarak meclis onayıyla hayata geçirilmesi gerektiğini, aksi takdirde sorunların daha da büyüyeceğini belirten Ahmet Uncu, son günlerde Adana gündeminde yer alan RTÜK’e ait alanın satışa çıkarılmasıyla ilgili olarak da şu sözlere yer verdi:

RTÜK ARSASI YEŞİL ALAN STATÜSÜNE KAZANDIRILMALIDIR

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana'nın Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi sınırları içerisinde ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 3 bin 365 metrekarelik arsa için yaklaşık 27 milyon lira bedelle ihale ilanı vermiştir. Bu satış ilanı, Adana kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır. Adanalılar bu alanın yeşil alan statüsüne kazandırılmasını istemektedir. Bu konunun takipçisi olacağımızı belirterek,  bu doğrultuda gereğinin yapılmasını Adanalılar adına talep ediyoruz.”