Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda gerçekleşen programa, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı Sendika Başkanları  ve kadın işçiler katıldı.
Programda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay her yıl Tarım ve Orman Bakanlığının uygun gördüğü yerde "kadınlar ormanı" oluşturduklarını anımsatarak bu yılki ormanı şehitler anısına yapacaklarını vurguladı.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ' in ihtiyaç duyulan yerlerde olmaya devam ettiğini söyledi. Atalay,  birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek "Herkes şiddet dilini kullanmadan, hakaret etmeden bu ülkede her şeyi istediği gibi söylesin ama milli meselelerde beraber olmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, burada yaptığı konuşmada, hatıra ormanının ilk etapta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için organize edildiğini ancak 4 Mart Perşembe günü Bitlis'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 11 askere ithaf en hatıra ormanının kurulacağını söyledi.


Terörle mücadelenin her zaman devam edeceğini vurgulayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "TÜRK-İŞ Yönetimi çok doğru, çok yerinde bir kararla bu hatıra ormanını kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve komutanımız Osman Erbaş'ın adına ithaf etme kararı aldı. Ben bu karar için tekrar TÜRK-İŞ Genel Başkanı'na teşekkür etmek isterim. İnşallah bu orman ve burada yetişecek ağaçlar her daim bize vatanımızın önemini anlatacak ve her daim bize nefes olacaklar. Kahramanlarımızın emekleriyle ilmek ilmek dokunan vatanımızın önemini bir kez daha bizlere hatırlatacak" dedi. Başta şehit ve gazi anneleri, eşleri ve kızları olmak üzere tüm kahraman kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını aktaran Bakan Selçuk, bu özel günün bir daha şiddetin yaşanmadığı, kadına yönelik ayrımcılığın yaşanmadığı günlerin miladı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, “TÜRK-İŞ Korgeneral Osman Erbaş Şehitler ve Kadın İşçiler Hatıra Ormanı’na giderek fidan dikme işlemini gerçekleştirdi.

BELEN'DEN DİYARBAKAR'A GEÇTİLER 
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet ile birlikte HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret etti. Evlat nöbetindeki annelere karanfil veren Atalay, ailelerle tek, tek görüşerek sorunlarını dinledi. 
Yapılan ziyaretin ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Dünyanın en emekçi kadını Türkiye’de de dünyada da evladını arayan kadındır. Bir empati yapsak; bir gün 10 yaşında 15 yaşındaki kızımızı, oğlumuzu görmeyelim, 10 gün görmeyelim, 10 ay görmeyelim, 10 sene görmeyelim bunu dünyada anlamayanlar var. Az da olsa bu ülkede de anlamayanlar var. Anne en kutsal insanların başında geliyor. Onun için 3 Eylül 2019’da bu kardeşlerimiz, kızlarımız, arkadaşlarımız burada bir eyleme başladılar. Bunların niyetleri zengin olmak değil, parti kurmak değil, TÜRK-İŞ Başkanı olmaya niyetleri yok. Bunların niyetleri kızlarına, oğullarına kavuşmak. TÜRK-İŞ kayıtlı 1 milyon 150 bin üyesi var. Bundan evvel kadınlarımızı buraya gönderdik. Sonra sendika başkanlarımız buraya geldi. Bugün TÜRK-İŞ yönetimi ve sendika başkanlarının tamamı burada. Temennimiz, arzumuz, gayretimiz bir an önce buradaki annelerin evlatlarına kavuşmaları” dedi.


“BU KARDEŞLERİMİZİN YAŞADIĞI SÜREÇ, ZOR BİR SÜREÇ” 
Çocukların dağa kaçırılmasının terör örgütlerinin bir oyunu olduğunu belirten Atalay, “Bu yarım asırdır bir oyun. Bu oyunun arkasında Amerika başta olmak üzere bir çok devlet var. Tırlarla kamyonlarla silahları, mühimmatları terör örgütüne vermeye devam ediyorlar. Vazgeçerler mi, vazgeçmezler. Biz bu ülkede beraber olursak, kardeş gibi yan yana olursak Amerika’nın da, PKK’nın da DEAŞ’ın da, bütün terör örgütlerinin de üstesinden geliriz. Bu kardeşlerimizin yaşadığı süreç, zor bir süreç. TÜRK-İŞ topluluğu olarak başta şahsım olmak üzere yönetimin, arkadaşlarımın selamın getirdim. Hatay’daki kadınların selamını getirdik. Bugün bu alanda bulunan Diyarbakır’daki kadınların selamını getirdik. Bir an evvel buradaki aileler evlatlarına kavuşurlarsa biz de onlarla o bayramı kutlamak için burada oluruz” diye konuştu. 
Yapılan konuşmanın ardından ailelerle bir süre daha görüşen Atalay, daha sonra bölgeden ayrıldı.