Adana Valiliği tarafından yürütülen ve özellikle yoğun göç alan ve 'gecekondu' diye tabir edilen bölgelerdeki yoksul ve ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerinin sportif ve kültürel faaliyetlere yöneltilerek bedensel ve ruhsal gelişimlerinin desteklenmesini, toplumsal kaynaşma ve bütünleşmenin arttırılmasını noktasında hayata geçirilen; 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar ortaya konulan çalışmalara katkı sunan çeşitli kurum ve kuruluşlara, Adana Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle 'Teşekkür Belgesi' verildi. Burada konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, projenin Adana açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, bugünün çocuklarının geleceğin güven ve teminatı olduğunu anlattı.

“ENERJİMİZİ VE GÜCÜMÜZÜ BİRLİKTE ÜRETMEK İÇİN KULLANALIM”
Coş, “Geleceğimizin iyi ve aydınlık olabilmesi için çocuklarımızı iyi eğitmek zorundayız. Onlara sevgiyi öğretip, merhameti tanıtıp, çalışmayı aşılamamız gerekiyor. İşte tam bu noktada da 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi'nin önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyorum. Böylesine güzel bir dünya varken, insanların birbirini neden incitip kırdığını, birbirine neden sorun ve zorluk çıkardığını tartışmamız gerekiyor. Yaratılanı, yaratandan ötürü hoş görebilir, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edebilir, birbirimize tahammül etmeyi öğrenir, 'kusursuz insan' olmayacağını bilir ve birbirimizi karşılıksız sevmeyi öğrenebilirsek her türlü sorunun üstesinden gelebileceğimiz gibi önümüzde hiçbir engel çıkmaz. Bu ülke, hepimize yetecek kadar büyük, hepimizi besleyecek kadar da zengin ve verimli. Enerjimizi ve gücümüzü, birbirimize zarar vermek için değil, birleşmek ve birlikte daha fazla üretebilmek için kullanmalıyız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA KARŞILIKSIZ SEVMEYİ ÇOK İYİ ÖĞRETMELİYİZ”
İnsanların bir araya gelip, daha güzel işler ortaya koyabilmesi, bunun yanında Türkiye'nin bilim ve teknolojide, ekonomide, kültür ve sanatta dünya milletleri arasında ön plana çıkabilmesi için herkesin ortak bir çaba içine girmesi çağrısında da bulunan Vali Coş, bunun yerine getirilebilmesi halinde herkesin kazanacağı ve yine herkesin mutlu olacağının altını çizdi. Hüseyin Avni Coş, “Aksi yönde hareket eder ve birbirimize zarar vermeye kalkışırsak, birbirimizin üzüntüsünden sevinç duymaya çalışırsak, bir gün gelir biz de üzülürüz. Bu işin kazananı olmaz. Onun için çocuklarımıza sevgi ve merhameti iyi öğretmemiz gerekiyor. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, karşılıksız sevmeyi çok iyi öğretmeliyiz. Onların, tüm bu erdemleri özümsemelerini sağlayabilirsek işte o zaman hiçbir engel karşısında yılgınlığa düşmeyeceğimiz gibi herhangi bir endişeye de kapılmayız. Bunun yanında geleceğimiz daha da aydınlık olacaktır” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Coş, 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi'ne katkı ve destek sunanlara birer 'Teşekkür Plaketi' takdim etti.