Seyhan Belediyesi, Kadın muhtarlara yönelik "Şiddet" uygulayan 2 yetkili ismi korurken Adana büyükşehir belediyesince yapımına başlanan, Sarıçam Trafik Parkı benzeri bir park yapmaya başlamış ve bunu Adana'da ilk diyerek vatandaşa duyurmaya devam etmesi dikkat çekiyor.

kadına şiddet

Başkan Emrah Kozay'dan "Emeğe Saygı" Vurgusu Başkan Emrah Kozay'dan "Emeğe Saygı" Vurgusu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıçam Atatürk parkı içindeki trafik parkı da , diğer yerlerle birlikte sırayla açılıyor. Böyle olunca Seyhan Belediyesi kendince "Sidik Yarışı" yaptığı Büyükşehir Belediyesinden önce kendi trafik parkının açılışı yapmak için düğmeye bastı. Gönderilen son bültende açılış tarihi yer aldı. 

akay

Şimdi Adanalı Seyhan Belediyesinin Kadın Muhtarlara "Şiddet" Uygulayanları korurken Büyükşehir Belediyesi ile kendince yaptığı "Sidik" yarışında nereye varacağını merak ediyor.

İşte paylaşılan basın metni

Seyhan’ın “Bilge Başkan”ı Akif Kemal Akay’ın Adana’ya kazandırdığı “Seyhan Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı” 1 Aralık Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek törenle hizmete açılıyor.

Gürselpaşa Mahallesi Yaşar Bayboğan Caddesi üzerindeki 4 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Adana’nın ilk çocuk trafik eğitim parkı içerisinde çocuk oyun alanları, eğitim binası, 6-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik kütüphane ve kafe bulunuyor. Çocuklar parkta yaş gruplarına uygun akülü ve pedallı araçlarla trafik kurallarını uygulamalı olarak ve eğlenerek öğrenecek.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın önemli bir işleve sahip olacağını dile getiren Başkan Akay, “Toplumsal yaşamla ilgili her eğitimin çocukluktan itibaren verilmesi gerekiyor. Günümüzde yaşanan trafik kaynaklı sorunları çözebilmenin yolu bu eğitimin doğru zamanda, doğru yöntemlerle çocuklara verilmesinden geçiyor. Verilecek eğitimlerle trafik kültürünün çocuklara aşılanmasını hedefliyoruz. 6-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın hem eğleneceği hem de uygulamalı olarak trafik kurallarını öğreneceği Çocuk Trafik Eğitim Parkımızı Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştireceğimiz törenle hizmete açıyoruz. Adana’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Akay, Adanalıları 1 Aralık Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek açılış törenine davet etti.