Hiltonsa’da düzenlenen resepsiyonda konuşan Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Fahri Konsolosluğun açılışının 5 Aralık olan Kazakistan’ın bağımsızlık gününe denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti. Kazakistan’ı 20 yıl önce ilk olarak Türkiye’nin tanıdığını anımsatan Büyükelçi Tüymebayev, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini anlattı. Büyükelçi Tüymebayev Adana’nın Kazakistan için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Dünyanın gözdesi, Türkiye’nin güzide ili” ifadesini kullandı.
Vali Hüseyin Avni Coş da, Kazakistan Cumhuriyeti’nin Adana’ya fahri konsolos atamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülkenin güçlerini birleştirip, kaynaklarını en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyleyen Vali Coş, “Karşılıklı yatırımlar teşvik edilip kolaylaştırılmalı. Biz Adana’da her türlü kolaylığı göstereceğiz. Sayın Tarkan Kulak’ın bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağına inanıyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Kazakistan’ın fahri konsolosluk açmasını Adana için özel bir gün olarak niteledi. Adana’nın Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan penceresi olduğunu ifade eden Aldırmaz, “Kulak ailesini ve Sayın Tarkan Kulak’ı iyi tanıyorum. Emanet emin ellere teslim edilmiş. Doğru yerde doğru noktada buluşuldu. Üzerimize düşeni biz de yapacağız. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak da, iki ülkenin tarihten gelen derin bir dostluk ve kardeşlik duygusuyla bağlı olduğunu söyledi. İki ülkenin karşılıklı ve verimli bir işbirliği içinde olmasının önemine değinen Kulak, Türkiye ve Kazakistan’ı dünyanın parlayan iki yıldızı olarak tarif etti.
Slayt gösterisinin de yapıldığı resepsiyonda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Tarkan Kulak’a Büyükelçi Canseyit Tüymebayev tarafından “Dostluk Madalyası” verildi.