MURAT BARHUN - SON NOKTA GAZETESİ

Yaz mevsiminde tatile çıkacak vatandaşların en büyük sıkıntısı evlerindeki köpekleri bırakacak yer bulamamalarıydı. Ancak Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da gelişen “Köpek Pansiyon”lar tatilcilerin imdadına yetişti. Vatandaş Adana’da hızla gelişen “Köpek Pansiyon”lara köpeklerini bırakarak gönül rahatlılığıyla tatillerine gidiyor.

KÖPEK PANSİYONLAR ÇÖZÜM OLDU

Adana’da köpeğe karşı ilginin her geçen gün arttığını belirten Köpek eğitmeni Çağlar Kalaycıoğlu, köpeklerin apartmandan çok bahçesi olan evlerde veya villalarda beslendiğini belirtti. Köpeklerin insanla özel bir bağ kurduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, “İnsanlar evlerinde besledikleri köpeklerle bir süre sonra özel bir bağ kuruyor. Yaz mevsimi geldiğinde tatile çıkmak isteyen Vatandaş ise özel bağ kurduğu köpeğini tatil süresince sokağa bırakamıyor. Böyle olunca vatandaş arayışa giriyor. Burada da “Köpek Pansiyon”lar devreye giriyor. Bu pansiyonlar tatile çıkacak vatandaş için iyi bir çözüm yolu oluyor” dedi.

PANSİYONDA HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANIYOR

 “Köpek Pansiyon”ların güvenli bir mekan olduğunu aktaran Kalaycıoğlu, vatandaşın tatili süresince pansiyonlarda kalan köpeklerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti. Kalaycıoğlu, “Tatilciler köpeklerini bize bırakırken, ne yediklerini ne içtiklerini bize bildiriyorlar. Özel yemekleri varsa bize bırakıyorlar. Bizde düzenli olarak köpeklere yiyeceklerini veriyoruz. Bunun dışında köpeklerin sağlık problemi olsun, sosyalleşme sorunları olsun yakından ilgileniyoruz. Köpeklerin en ufak bir sağlık sorunu karşısında,  takibimizde olan köpekleri derhal veterinere götürüp kontrollerini yaptırıyoruz. Ayrıca köpeğin sıkılmaması için diğer köpeklerle oyun oynamaları için ortam oluşturuyoruz. Köpekleri gezdiriyoruz. Böylece köpek sıkılmıyor ve sosyalleşiyor” diye konuştu.

ADANA’DA 10-12 KÖPEK ÇİFTLİĞİ KURULMASI GÜNDEMDE

Adana’da köpek eğitimi ve “Köpek pansiyon”u konusunda önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Köpek eğitmeni Çağlar Kalaycıoğlu,  sözlerini şöyle tamamladı;

“Köpeklerin evde bakımı son yıllarda ciddi biçimde arttı. Artık insanlar evleri uygunsa mutlaka bir köpek alıp besliyorlar.  Bu konuda apartmanda yaşayanlar sıkıntı yaşasa da müstakil evi olan veya villada yaşayan vatandaşlarımız evlerinde köpek beslemeyi tercih ediyorlar. Köpek besleyen insanların artmasıyla Köpek eğitimi veren veya pansiyon hizmeti veren “Köpek çiftlikleri” talebi de arttı. Adana’da şu anda 10-12 Köpek çiftliğinin daha kurulması gündemde. Çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte bunların hizmete gireceğini düşünüyorum”