Yerel seçimler,  medya anlamında da büyük bir ders niteliğindeydi.

Türkiye’deki medyanın yüzde 95’ini elinde bulunduran iktidar, İstanbul, Ankara,  Antalya, Adana Mersin gibi büyük kentleri muhalefete kaptırdı.

Medyanın yüzde 5’inin bile desteğini alamayan muhalefet bu kentleri alarak büyük bir başarıya imza attı.

Yani kimine göre “yandaş medya” olarak tabir edilen ana akım medya "İflas" etti.

Adana’da da durum benzeşiyor.

Hüseyin Sözlü Medyanın büyük kesiminin desteğini aldı. Bu desteği Büyükşehir Belediyesinin ilan-reklam pastasıyla pekiştiren Sözlü, Medyanın yüzde 95’ine göre “açık ara başkan” dı.

Zeydan Karalar’a ise açık destek yok gibiydi. Sayılı gazetenin desteğini alabilen Zeydan Karalar açık ara seçimi kazandı.  Seyhan’da da benzer durum vardı.

Büyükşehir Belediyesi’nden bir isim bana şunu söylemişti “Ya Zeydan Karalar’ı destekleyen sadece senin Adanahabermerkezi.com var. Başka yok”  

Durum buydu.

Ancak Türkiye’de ve Adana’da medyanın büyük bölümünün desteğini alan Başkan adayları kazanamadı.

SOSYAL MEDYA VE YENİ NESİL MEDYA’NIN GÜCÜ

Medyanın desteğini alamayan Başkan adaylarının başarısının bir sırrı da, sosyal medya ve yeni nesil medyayı doğru kullanmaları oldu. Sosyal medya ve yeni nesil medyanın gücü bu seçimlerde kendini açıkça gösterdi.

Sosyal medya ile herkes özgürce fikrini beyan etti, paylaştı.

Yeni nesil medya yani internet haber portalları geleceğin iletişim araçları olduklarını ıspat etti.

Adanahabermerkezi.com olarak okurumuzdan aldığımız güçle, haberleri,  doğru ve hızlı bir şekilde paylaştık. Hüseyin sözlü’nün ASKİ’deki skandallarını sadece biz yazdık. Yüzbinlerce kez okunan haberimizle tarihe not düştük.  Bu haberleri medya kullanmamıştı. Ama özgür mecra olan yeni nesil digital medyada bunu yapabildik.

Bu örnek bile, artık medyanın kendini yeniden şekillendirme ve yenileme ihtiyacını gözler önüne seriyor.

Türkiye’de Mevcut medyanın ciddi bölümü inandırıcılığını kaybetmesiyle gücünü de kaybetti. Genelde ve yerelde de medyada yenilenme ihtiyacı giderek artıyor. Bu konuda yeni nesil digital medya daha özgürlükçü, daha hızlı özelliğiyle öne çıktı.

Artık tüm haber kaynaklarının yeni nesil Medya olan Digital medyayı daha çok önemsediğini görüyoruz. Önümüzdeki süreç, Digital medyanın reklam Pazar payını çok daha yükselteceği bir döneme giriyoruz.

Seçimlerde iflas eden medyanın yerini artık sosyal medya ve digital medya aldı.

Sözün özü;

 Gelecekte sağlam yer edinmek için yeni nesil digital medyanın farkına varın.