Mersin Büyükşehir Lojistik Merkezinin Yol Çalışmalarına Başladı Mersin Büyükşehir Lojistik Merkezinin Yol Çalışmalarına Başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakının MHP adayı olarak belediye başkanlığına seçilen İbrahim Çenet, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. Devir teslim töreni öncesinde geldiği belediye binası önünde, çok sayıda partili ve belediye personelleri tarafından karşılanan Çenet için kurban kesildi, dua okundu.

GÖREVİ, VİZYON SAHİBİ KARDEŞİME TESLİM EDECEK OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUM

Görevi sonra eren eski Belediye Başkanı Kadir Kara, “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin memleketi olan Osmaniye’de üç dönemdir belediye başkanlığı görevine nail olmuş bir kardeşiniz olarak büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yapılan seçimler neticesinde, Sayın Genel Başkanımızın takdirleri, Osmaniyeli de hemşerilerimizin teveccühleri ile Osmaniye’yi yönetmeye yetki verilen sayın başkanımız ve kıymetli kardeşim İbrahim Çenet beyefendiye ve onun şahsında ailesine, bütün dava arkadaşlarımıza, Osmaniye’mize ve Osmaniyeli hemşerilerimize bu seçilmişliğin hayırlı, uğurlu ve mübarek olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Ve bu görevi de bütün samimi ve Hulusi kalbimle ifade etmek istiyorum ki İbrahim Çenet beyefendi kardeşime, saygıdeğer başkanıma devretmekte benim için üç dönemden sonra çok özel bir onur. Osmaniye’yi önümüzdeki süreçte çok güzel bir şekilde yönetecek, çok güzel hizmetler yapacak, vizyona sahip olan bir kardeşime teslim edecek olmanın onurunu ve şerefini yaşıyorum.” Dedi. 

ELEDİYE MÜHRÜNÜ TESLİM EDİP GÖREVİNİ DEVİR ETTİ

Kadir Kara, “Ben ilk seçildiğimde üç demiştim, Allah nasip etti üç dönem oldu. Dördüncü dönemde de benden sonra yine bu gönderlerden sayın genel başkanımızın varlığını hissettirecek, üç hilali gönderden düşürmeyecek bir kardeşimin olmasını istiyordum. Bu kardeşimin de bu kadar değerli ve istisnai bir kardeşimin olması beni de ayrıca mutlu ve onurlandırdığını ifade etmek istiyorum. Osmaniye hak ettiği başkanını seçti. Osmaniye’ye en güzel hizmeti yapacağına bütün kalbimle inanıyorum. Bunu da zaman içerisinde sizler göreceksiniz.”  Diye konuştu. Başkan Kadir Kara, Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen İbrahim Çenet’e çiçek takdim ederek, mührü teslim edip görevini devretti. 


BAŞKAN ÇENET: OSMANİYE’MİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise Başkan Kadir Kara’ya bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Çenet, konuşmasında, “Böylesine ulvi görevi, makamı bizlere devreden Osmaniyeli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendiye, bizlere adaylık vererek, sizlerle omuz omuza çalışmamıza vesile kıldığı ve güven duyduğu için şükranlarımı arz ediyorum. Bizler MHP teşkilatı olarak, ana kademelerimizden, en uç noktadaki arkadaşlarımıza varıncaya kadar çok güzel omuz omuza bir çalışmayı birlikte yürüttük. Cumhur ittifakı olarak Ak Parti teşkilatlarının bize sahip çıktığını gönülden gördük. Tabi her şehir dinamik bir yapıya sahip, Osmaniye’miz gerçekten hızlı gelişen, nüfusu hızla artan, göç alan, çok çabuk büyüyen bir şehir ve bu şehrin gelecek yılarını bizlere emanet eden siz çok değerli hemşerilerimize, dava arkadaşlarımıza, büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bir onurdur, bu bir ismin tarihe yazılmasıdır. Biz koltukta değil, inşallah hep çalışarak, makamla değil işle anılarak, sahada işimizin başında, bir kardeşiniz olarak sizlerin sık sık karşınıza çıkacak bir belediye başkanı olmayı rabbim bize nasip etsin diyorum. Osmaniye’miz her şeyin en iyisini hak ediyor.” Dedi. 

BİZ YARIŞ BİTTİKTEN SONRA DA KOŞAN ATLARIZ, YORULMADAN DURMAAN KOŞARIZ

Sayın başkanımızın üç dönem belediye başkanlığı, belediye reisliği gibi ulvi bir görevi kesintisiz sürdürüp Osmaniye tarihine de geçerek yapması ve bu görevi yine büyüğümüz ağabeyimizden devralmamız bizim için çok ayrı bir şeref. Bu sonuçta bir kan değişimi. Osmaniye’mizin beklentilerini yaklaşık 4 aylık sahadaki çalışmamdan çok yakinen ben gördüm, insanımızın beklentileri yüksek. İnşallah bende Sayın Liderimize memleketine yakışır vaziyette, Cumhur İttifakının başkenti olan Osmaniye’mizde canla başla bütün arkadaşlarımızla çalışarak gereğini yerine getireceğimize ifade etmek istiyorum. Benim çalıştığım yerlerde hiçbir zaman bugüne kadar ‘ben’ olmamıştır. Her zaman insanımız, milletimiz önce olmuştur. Bizler gelip geçiciyiz, faniyiz bunu biliyoruz. Bu makamlarında gelip geçici olduğunu biliyoruz. Eğer ömrümüz yeterse 2029 yılında da bu görevi zaten ya bir şekilde tevdi edeceğiz ya da bir şekilde Osmaniyeli hemşerilerimizin huzurunda belki tekrar talepte bulunacağız. Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Yorulmadan, durmadan koşarız. İçimizde hep alaca bir at vardır. Zamansız koşarız. Nerede olursak olalım koşarız. Devletimizin bize verdiği her görev her rol bizim için ulvidir, manevidir. Onu yerine getirmek bizim için vatan borcudur. Bundan sonraki dönemde insanımıza dokunarak, sadece bizlere oy veren değil oy vermeyen hemşerilerimizin de hizmetinde bulunarak onların gönlünü kazanarak, onlarında ‘Bende keşke bu adaya oy verseymişim, ne güzel çalışıyor.’ dedirterek bir Osmaniye Belediye Başkanlığı yapmayı ben sizlere vaat ediyorum. Bunun gayretinde olacağımı bilmenizi istiyorum” dedi. 
Devir teslim törenine, İl Başkanı Yusuf Çomu, Ak Parti İl Başkanı Adnan Bayram, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cemil Erkara, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bulut, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Okur, MHP Osmaniye KAÇEP Başkanı Dr. Sultan Erkul Özdemir, yeni seçilen İl Genel meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve amirleri ile personeller katıldı.