Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Mustafa Gümüşdamla’nın eşi ve çocuklarıyla görüştü.

Gümüşdamla’nın büyük kızı Yağmur’a eğitim durumunu ve derslerinin nasıl olduğunu soran Kılıçdaroğlu, babasının, büyük zorluklara rağmen basına verdiği emeğin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin yıpranma hakkının ellerinden alındığını belirterek, bu yüzden büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Esendemir, yerel basının yaşadığı sorunların da biran önce çözülmesi için destek beklediklerini kaydetti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, gazetecilerin yıpranma hakkının verilmesi konusunda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek,  “Kanun teklifi verebiliriz, vereceğiz, ama önemli olan partilerin bu konuda görüş birliği içinde olması, medya mensuplarına hak ettikleri yıpranma hakkını vermeleridir.” dedi.

Yerel medyanın da kendine özgü sorunları bulunduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu,  “Bunların çözülmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye hazırız. Daha önce yerel medyaya bazı ilan kısıtlamaları getirilecekti, bunların doğru olmayacağını ifade ettik. Çünkü yerel medyanın özgürlüğü büyük ölçüde ekonomik özgürlüğünü sağlamaktan geçiyor'' diye konuştu.

ANI DEFTERİNDE DUYGULARINI PAYLAŞTI

ÇGC anı defterini de imzalayan Kılıçdaroğlu, yazısında “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin yerel medya içinde özel bir ağırlığı var. Köklü geçmişi olan bu kuruluşu yürekten kutluyorum. Ayrıca Yerel Medyanın güçlendirilmesi, mali açıdan teşvik edilmesi, demokrasimizin gelişmesi açısından da çok önemlidir. Medyanın ve gazetecilerin özgürlüğü, toplumun özgürlüğü demektir” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kılıçdaroğlu’na günün anlam ve önemini belirten bir plaket ile flama verdi.