Birlik Başkan Vekilleri, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü'nün de bulunduğu ziyarette, Saydam Caddesi'nin batısında yer alan esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler dileyen Başkan Sözütek, Kent Meydanı ve Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki görüşlerini dinleyerek, şu ana kadar ne gibi gelişmeler yaşandığını, neler istediklerini, kendilerinin neler yapılabileceği hakkında görüş alış verişinde bulundu.

 

Saydam Caddesi üzerinde hizmet veren esnaflar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar  ve müteahhit firmanın yetkililerinin kendilerini ziyaretlerinde, işyerlerine istimlak bedeli olarak, örneğin 10 metrekare yere 10 bin lira gibi  çok komik rakamlar teklif edildiğini,  bunun kira ücreti bile olmadığını belirterek, "Belediye kanalı ile bize teklif edilen rakamlar asla kabul edilemez düzeyde. Bu işin bir kanuni, bir de mantık tarafı vardır. Dükkanlarımız küçük ama değerleri yüksektir. Bu işe daha mantıklı ve kabul edilir çözüm bulmak lazım"dediler.

 

Başkan Sözütek ve Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri de, yalnız Saydam Caddesi, Sucuzade, Balıkçılar Pazarı Esnafı değil tüm esnaf ve sanatkarların hak ve menfaatlerini korumak ve savunmanın asli görevleri olduğunu, bu meselenin çözümü için de gereken araştırmaları yaparak bir rapor hazırladıktan sonra Seyhan Belediye Başkanı Karalar'ı da ziyaret ederek, proje kapsamında yer alan dükkan sahibi esnafların dilek ve temennilerini ifade edeceklerini söyledi.

 

Sözütek, "Demokrasilerde çözüm tükenmez. Bunun yolu da konuşarak, uzlaşarak,anlaşmaktan geçer. Bizler de önce sizleri dinleyecek, sonra da Başkan Sayın Zeydan Karalar ile bir araya geleceğiz. Bizler de, Zeydan Karalar da bu mahallede yetişmiş insanlarız. Sokak dedikodusuna kulak asmayın, her lafa kanmayın. Aranızda bir komite oluşturun, taleplerinizi rapor haline getirin, bize gelin. Birbirimizi anlayışla karşılar, yardımcı olursak, çözülmeyecek mesele yoktur. Başkan Zeydan Karalar ile bu meseleye ortak bir çözüm yolu bulacağımızdan şüpheniz olmasın. Zeydan Karalar sizi mağdur etmez" diye konuştu.