Çağdaş Hukukçular Derneği Lokalinde yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye BaşkanıZeydan karalar ile Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi Başkanı Dudu Nermin ile dernek üyeleri katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi Başkanı Dudu Nermin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada, kadınların ilk kez 1934 yılında TBMM’ne girebilme hakkını elde ettiğini, 1935 yılında Cumhuriyetin ilk Uluslar arası Dünya Kadınlar Birliği toplantısına da Türkiye’nin ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Nermin,  Büyük Atatürk’ün 83 yıl önce dile getirdiği eşitlik için halen çalıştıklarını belirterek, “İstanbul sözleşmesinin önemli hükümlerinden olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini yaşamın içine yerleştirmek en önemli ilkemiz olmalıdır.” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında İzmir marşı da hep birlikte söylendi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Aydın Can, Cumhuriyet ve Atatürk konulu bir sunum yaptı, daha sonra dernek üyelerinden oluşan Türk Sanat Müziği Korsusu da konser verdi.